Jeugd & Breedtesport Nieuws

Garage Kil Dames 1 haalt met Ellen Overman gewenste versterking onder de lat

dinsdag 04 juli 2017

De 20-jarige keepster Ellen Overman maakt aankomend seizoen de overstap van SEW naar de damesafdeling van HV KRAS/Volendam. Daarmee heeft het ambitieuze team van trainers Ruud van den Broeck en Pim Ligthart de gewenste versterking onder de lat binnen. De Volendamse selectie heeft zo de beschikking over vier keepers, verdeeld over twee teams.

Ellen Overman is op 6-jarige leeftijd begonnen met handballen bij handbalvereniging Graftdijk, waarna zij de overstap maakte naar SEW. Vanaf haar dertiende jaar speelde zij voor SEW. Zij maakte vijf Nederlandse Kampioenschappen mee in de jeugd en heeft haar debuut mogen maken in de Eredivisie. Voor Overman was dit dan ook een leerzame periode, echter is zij nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. De keepster is erg blij met de overstap naar KRAS/Volendam. “Volendam lijkt mij, naast een ambitieuze club, ook een warme en gezellige vereniging waar ik opnieuw dingen kan leren en kan doorgroeien. Ik heb er erg veel zin in’.

Vier keepsters

Trainer Ruud van den Broeck is tevreden met de komst van de keepster. “Met de komst van Ellen hebben we met Kelly de Haan, Stéphanie Tuijp en Anja Schilder de vier keepsters voor de selectie compleet. Zij gaan met elkaar de strijd aan wie er komend seizoen in de Dames 1 en 2 spelen. Wij zijn dan ook erg blij met de komst van Ellen.”