Jeugd & Breedtesport Nieuws

Garage Kil/Volendam DS 1 sluit ook laatste wedstrijd winnend af

dinsdag 10 april 2018

Het kampioenschap van Garage Kil Volendam Dames 1 was twee weken geleden al een feit, dus de laatste wedstijd, die tegen V&S uit Groningen, was alleen nog een formaliteit. Zoals een kampioen zich betaamt, wilden de dames ook deze wedstrijd natuurlijk winnen om het geweldige seizoen in gepaste stijl af te sluiten. Dat lukte, de Volendammers wonnen met 19-32.

André, de chauffeur van de Volendamse spelersbus, had voorafgaand aan de wedstrijd voor iedere speelster een ‘Kampioensboeket’ meegenomen, want zo hoort dat wanneer je kampioen bent geworden! Een heel leuke geste van een geweldige chauffeur!

De wedstrijd zelf verliep in de eerste helft een beetje stroef. Het was wel duidelijk dat de Volendamse dames het betere van het spel hadden maar toch was het nog moeilijk om direct afstand te nemen. Voor V&S stond er ook niets meer op het spel en dat was goed te zien. In het begin konden ze nog bijblijven maar in het verdere verloop van de wedstrijd kreeg Volendam steeds meer grip op de wedstrijd en kon het uiteindelijk vrij simpel uitlopen naar een eindstand van 19-32, terwijl er gerust werd bij een stand van 12-14. Topscorer van deze wedstrijd werd Denise Mol die met negen doelpunten de lijst aanvoerde.

Trainer Ruud van den Broeck vond dat er na dit lange en leerzame seizoen grotere stappen gemaakt zijn dan vooraf gedacht. De jonge meiden in het team hebben, net zoals de andere meiden, altijd met veel enthousiasme en inzet getraind, en daardoor de aansluiting bij het eerste damesteam snel gevonden. Nu hebben de Volendammers eerst een paar weken vrij om daarna het seizoen af te sluiten en zich, na de vakantieperiode, goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de eeste divisie.

Langs deze weg bedankt de Dames 1 van KRAS/Volendam hun trouwe fans die week in week uit op de tribunes waren te vinden en hun hebben aangemoedigd, dit was geweldig om te zien en te horen!