Jeugd & Breedtesport Nieuws

Geslaagd toernooi voor de mini's in de Seinpaal

maandag 05 februari 2018

Twee weken geleden stond dit toernooi eigenlijk gepland maar doordat er waterschade aan de Seinpaal was, werd het verplaatst naar zaterdag j.l.. Weliswaar nu met minder deelnemers maar het spelplezier was er niet minder om. KRAS/Volendam 1 startte tegen het sterke Aristos en de keepers Marit Goede, Dex Veerman en Elize Kras haalden alles uit de kast om maar niet te verliezen. Lise Tol en Carice van het Hull hielden de verdediging op slot waardoor Aristos niet verder kwam dan 3-3 na fraaie oranjetreffers van Dex Veerman 2x en Carice van het Hull. Tegen KDO kwam de ploeg goed op stoom en vanuit een solide verdediging liep het samenspel als een trein. Lise Tol speelde iedereen goed vrij waardoor Dex Veerman 4x en Marit Goede de eindstand naar 5-1 schoten. Tegenstander Lotus was heel sterk maar ondanks dat werd er niets cadeau gedaan en werd er voor elk punt geknokt. Invalster Julia Klinkenberg werd nog ingezet als extra kracht maar ondanks de doelpunten van Dex Veerman, Julia Klinkenberg en Carice v.h. Hull ging Lotus met 4-5 met de winst naar huis. In de laatste partij was KRAS/Volendam 2 de tegenstander en hier ging het hard tegen hard maar wél sportief. Elize Kras en Lise Tol kregen wel wat kansen maar de bal wilde maar niet de goede kant op vallen waardoor KRAS/Volendam 2 de clash won met 0-2.

HV KRAS/Volendam 2

KRAS/Volendam 2 opende tegen KDO  en al snel bleek oranje de betere ploeg. Door goed samenspel van Sophie Schilder, Emily Veerman en Fay Tuijp kwamen er al snel wat kansen die dan ook meteen in een doelpunt werden omgezet. Keeper Wick Beemsterboer toonde ook zijn kunsten en na treffers van Jip Tuijp 5x en Julia Klinkenberg 3x won KRAS/Volendam de partij met 8-2. Tegen Lotus werd het different koek en, net als het eerste team, had oranje de grootste moeite om bij te blijven. Lotus had wél 2x gescoord en bij KRAS/Volendam leek de nul op het bord te blijven staan maar Wick Beemsterboer kreeg de tribune overeind na een flitsende treffer met overhaal, passeerbeweging en sprongschot waardoor de oranje eer gered was,1-2. Tegen Aristos regelde Emily Veerman de aanval en zagen ook Fay Tuijp, Sophie Veerman en Julia Klinkenberg hun inzet worden met een doelpunt.  Aristos kwam nog wel angstig dichtbij maar verder dan 3-2 liet men het niet komen. In de laatste pot tegen KRAS/Volendam 1 moesten de mouwen omhoog en men was niet van plan om te  verliezen. Ondanks dat KRAS/Volendam 1 zich niet zomaar gewonnen gaf wisten de sterren van team 2 toch nét dat beetje extra te brengen waardoor de punten, na treffers van Jip Tuijp en Wick Beemsterboer, met 2-0 in de tas van team 2 konden.

HV KRAS/Volendam 3

KRAS/Volendam 3 had Westsite als eerste tegenstander en het was gelijk een spannende partij want de kansen vielen over en weer. Westsite opende de score maar Mitch Bond en Roos Lansing bogen de achterstand snel om in een 2-1 voorsprong. Toen Westsite net goed op gang kwam was het Roan Veerman die alle Illusies om zeep hielp en met 2 doelpunten de stand naar 4-1 tilde. Toen het toch nog spannend werd stonden Jenna Schilder en Suze Smit steeds op de juiste plaats en toen Cari Bokstijn in de laatste minuut voor 5-1 zorgde konden de handjes in de lucht. Tegen RKDES wisselden Jenna Schilder en Suze Smit elkaar af in het doel en werd Mitch Bond de een plaag voor de tegenpartij. Na een kwartier bleek dan ook dat oranje de betere ploeg was en dat de punten met 4-2, terecht, voor KRAS/Volendam waren. Scores; Cari Bokstijn, Roan Veerman en Roos Lansing 2x.  Fiqas/Aalsmeer bestand uit hele kleine beginnertjes en ondanks dat KRAS/Volendam 3 ook uit beginnertjes bestaat was het lengteverschil enorm. Mócht Aalsmeer al in balbezit zijn dan stond daar Mitch Bond die in geen enkele schijnbeweging trapte waardoor men niet verder kwam dan even over de middenlijn. Nadat Roos Lansing 4x had gescoord  gaf men Aalsmeer, heel sportief, een keer de vrije doorloop waardoor de eindstand 4-1 werd en Aalsmeer met de handjes in de lucht stond. Iedereen blij!!

Dankwoord

Wij van KRAS/Volendam kunnen weer terugzien op een geslaagde dag met onmisbare hulp van velen.  Dank aan alle scheidsrechters; Anouk Bootsman, Lia Steur, Dana Binken, Cari Lansen, Lara Koning, Chenoah Bosch, Deliciah Bosch, Jenita Wagenaar, Ellen Kras, Karen Tol. De organisatie ter plaatse; Theo Veerman, Jan Kwakman, Hans Admiraal en Lies Kwakman. Een speciaal woord van dan voor Sportkoepel voor het welkome gebruik van de speelattributen.