Jeugd & Breedtesport Nieuws

Jeugd laat zich zien bij Garage Kil Dames 1

maandag 04 september 2017

Afgelopen weekend stonden er 3 oefenwedstrijden op het voorbereidingsprogramma bij de dames. Alle wedstrijden werd er tegen een team uit de tweede divisie gespeeld.

Op zaterdag werd er gespeeld tegen VVW. Een basis opstelling met vier van de youngsters (Sharon Plat, Marilyn Tol, Denise Mol en Bibi Bakker) verraadde dat er ook deze wedstrijd gespeeld werd zonder de ervaren krachten. Genoeg ruimte voor andere speelsters om zich te laten zien. Vanaf het eerste moment in deze wedstrijd werd er flink geknokt door de meiden, zowel in de dekking als aanval. Helaas werd deze wedstrijd uiteindelijk verloren (24-31), maar er werd zeer verdienstelijk gespeeld door de jeugdspeelsters. 

Met de wedstrijd van zaterdag nog in de benen werd er zondag nog twee keer gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen Ventura, dit bleek uiteindelijk een rommelige wedstrijd te worden waarin de lijn die de vorige dag was gestart niet echt lekker doorgetrokken kon worden. Eindstand: 16-37.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Oliveo. De afspraken werden weer nagekomen dus de dekking stond stukken beter. Er werd weer samengewerkt en dat kon je zien. Op alle posities werden de tegenstanders fel aangepakt en er zat meer beleving in het spel. In de aanval werd iets te vaak de paal of lat geraakt waardoor Volendam niet aan de goede kant van de score kwam: 18-20. Ondanks het verlies werd deze dag door het vertoonde spel met een positief gevoel afgesloten. Trainer Ruud van den Broeck gaf na afloop van de wedstrijd aan geen waarde te hechten aan de uitslagen. "Maar ik heb goede dingen gezien, vooral van onze jonge meiden. De goede punten nemen we mee in de rest van de voorbereiding en de start van het nieuwe seizoen."