Jeugd & Breedtesport Nieuws

Mini’s vieren carnaval in de Calandhal in Amsterdam

maandag 12 februari 2018

Leuk verkleed in clownspakken trokken de mini’s van KRAS/Volendam ten strijde. KRAS/Volendam 1 opende de dag tegen Havas en dat was gelijk een pittige pot. Julia Klinkenberg, Carice v.h.Hull , Elise Kras, en Wick Beemsterboer kregen weinig grip op de grote spelers uit Almere. Na een snelle 0-3 achterstand redde Jip Tuijp de eer met een mooi doelpunt. Tegen Westsite kwam oranje beter in het spel en gaven Julia, Carice en Elise weinig cadeau op de verdediging. Na slechts 3 tegentreffers waren het Wick Beemsterboer en Jip Tuijp die de 6 doelpunten van KRAS/Volendam gebroederlijk deelden. Tegen MHS hadden de keepers Wick en Elise hun handen vool maar na een rommelige wedstrijd werden de punten toch eerlijk verdeeld, 2-2, door 2 treffers van Jip Tuijp.

KRAS/Volendam 2

KRAS/Volendam 2 opende tegen Aalsmeer  en pakte gelijk een voorsprong na doelpunten van Cari Bokstijn en Roan Veerman 2x. Ondanks het goede verdedigen van Mitch Bond en Sophie Schilder kwam Aalsmeer toch weer gevaarkijk dichtbij maar een schitterend doelpunt van Jenna Schilder zorgde op de valreep voor de volle winst,4-3.Tegen KDO waren ze allemaal met wat anders bezig want of het nou kwam van de carnavalsclown of iets anders, de hele oranje garde was zowat niet vooruit te branden. KDO won dan ook verdiend met 0-6. Tegen MHS 2 stonden alle neuzen weer recht maar dit werd een rommelig potje want de tegenpartij bestond uit een groepje holderdebolder kinderen waar geen regels voor waren. Toch hield KRAS/Volendam goed stand en zagen Mitch, Roan, Sophie, Jenna en Cari Roos Lansing een fraai doelpunt scoren en na één enkele tegentreffer werden de punten dan ook eerlijk verdeeld,1-1.

KRAS/Volendam 3

KRAS/Volendam 3 startte tegen het veel te grote Zaanstreek en ondanks de versterking van Julia Klinkenberg en Carice v.h.Hull, kon het niet anders dan de schade beperken. Roos Lansing, Fay Tuijp en Lise Tol bleven strijden maar konden niet anders dan de schade beperken tot 0-4. Tegen MHS 3 ging het een stuk beter en kregen de ouders een leuke partij voorgeschoteld. Beid teams scoorden om en om maar na doelpunten van Fay Tuip, Lise Tol en Roos Lansing waren de punten met 3-2, voor KRAS/Volendam 3. Tegen KDO was KRAS/Volendam absoluut de betere ploeg en de teller liep al snel op naar 6-0 via Lise Tol 2x, Fay Tuijp 2x en Roos Lansing 2x. KDO mocht even 2x tegen scoren maar het laatste woord was voor Fay Tuijp die met een droge knal de eindstand op 7-2 bepaalde. Allemaal verkleed, leuke wedstrijden en applaus van de tribunes oftewel; het was weer een geslaagde dag.