Jeugd & Breedtesport Nieuws

Sabrina van der Mast neemt afscheid en hoopt snel te verhuizen naar Duitsland

woensdag 21 juni 2017

Na twee jaar spelen bij HV KRAS/Volendam gaat Sabrina van der Mast stoppen bij de club. Ze hoopt werk te zoeken in Duitsland en zo bij haar vriend Jasper Adams te kunnen gaan wonen. Een moeilijke beslissing, vindt ze. 

Het speelt al een tijdje in haar hoofd om samen te wonen met haar vriend Jasper Adams (oud-speler van KRAS/Volendam). Hij handbalt voor het Duitse Emsdetten. Hoewel ze de keuze had om te blijven bij KRAS/Volendam, besloot Van der Mast om de knoop door te hakken. “Ik wilde ook niet met het seizoen beginnen bij Volendam en middenin stoppen, dat kan ik de club ook niet aan doen”, vertelt ze. De grote vraag is: krijg ik een baan? Achteraf kun je pas zeggen dat je de goede keuze maakt.”

Baan

Hoewel ze gestopt is met handbal bij HV KRAS/Volendam, blijft ze toch nog training geven bij de B-jeugd. Ze gaat pas volledig stoppen bij de club als ze een baan heeft gevonden in Duitsland. Een baan vinden als lerares in een andere land is ook niet een makkelijke taak: "Ik hoop dat ik werk kan vinden. Daarnaast wil ik ook verder gaan met handbal in Duitsland of bij de grens in Nederland. Het is even aankijken hoe mijn leven er daar uit gaat zien. Jasper speelt daarin ook een belangrijke rol.”

Trots op de meiden

Van der Mast vertelt dat ze twee heel leuke jaren heeft gehad in Volendam. Ze is trots op de meiden van Cafetaria Arnold Dames 1 en de gehele club. Ze was actief speelster, trainster en vrijwilligster. “Volendam is echt een club waar je samen kan opbouwen. Ik ben echt trots hoe de meiden en de club samen veel hebben bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat de meiden nog veel verder kunnen komen.”

Keert Van der Mast ooit terug? Ze hoopt van wel. “Als ik besluit terug te gaan naar Nederland met mijn vriend, kom ik zeker terug bij de club. Ik wil wel ooit terugkomen. Ook wil ik de club heel erg bedanken, ik heb super leuke jaren gehad. Ik kom graag nog langs om te kijken hoe het gaat.”