Jeugd & Breedtesport Nieuws

Van wie bin jej er ien? | Alyssa Alings

woensdag 06 december 2017

Deze week de nummer 10 van de dames selectie, de topscoorster Alyssa Alings.

Roepnaam: Alyssa / Alys
Geboortedatum & plaats: 25 November 1991 in Amstelveen
Positie: Rechteropbouw
Lengte: 1.68
Bij HV KRAS/Volendam sinds: 2016/2017
Vorige verenigingen: CTO'70 / (Volewijckers) VOC Amsterdam / FIQAS/Aalsmeer / Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam / HV KRAS/Volendam
Doel van dit seizoen: Als team blijven groeien, hard werken en de lijn van vorig seizoen doorzetten in de 2e divisie. 
Beroep/studie: Purchaser (Inkoper bij Omni Channel Group)
Hobby’s: Handbal (uiteraard), Ajax, uiteten met familie / vrienden, heerlijk languit op de bank series kijken.
Mooiste handbalmoment: Nederlands Kampioen met de A-jeugd, Landskampioenschap met VOC meemaken in 2008/2009, alle superleuke en leerzame Europa Cup wedstrijden; de sfeer tijdens dit soort wedstrijden is zo anders dan normale competitiewedstrijden…Heel VET! Daarnaast de promotie met FIQAS/Aalsmeer van de 1e divisie naar de Eredivisie, en als laatste de beker winnen met VOC en gehuldigd worden tijdens het Bevrijdingsfestival in Almere, live on stage.
Favoriete sportman/vrouw: Nycke Groot, hoe zij de lijnen uit zet, het overzicht houdt en andere beter kan laten handballen is bi-zar.
Wat is je beste eigenschap: Ik ben sociaal, hou van humor en sta voor iedereen klaar. Mijn beste eigenschappen tijdens het handbal; overzicht, snelheid en 100% inzet.
Vertel iets over jezelf wat niemand weet: Of het interessant is om te vertellen weet ik niet, maar het enigste wat in mij opkomt is; ik kan een voetbalbal meer dan 100x hooghouden.

 

Hi allemaal!

Mijn naam is Alyssa Alings en ik ben 25 jaar oud. Dit is mijn tweede seizoen bij HV KRAS/Volendam, daarvoor speelde ik bij Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam.

Twee jaar geleden ontstond bij mij de twijfel om door te gaan met handballen. Het was voor mijn gevoel tijd voor iets anders, tijd voor een nieuwe uitdaging... Die nieuwe uitdaging vond ik bij HV KRAS/Volendam. Ik kende trainer Ruud van den Broeck heel goed van mijn tijd bij Aalsmeer en VOC. Tijdens het gesprek met Ruud en de vereniging werd ik heel erg enthousiast over de plannen voor de dameskant, daar wilde ik graag aan meewerken!

Ik hoop dat ik de ervaring die ik heb opgedaan bij VOC en Aalsmeer kan overbrengen op de meiden uit ons team, maar nog veel belangrijker; overbrengen op de jeugd. Het is superbijzonder om mooie wedstrijden te spelen in de Europa Cup, het landskampioenschap of de beker, ik zou iedereen dat toe wensen die zelf speelt. Ik probeer geregeld mijn steentje bij te dragen door de B-jeugd te ondersteunen bij hun training onder leiding van Pim.

Groetjes,

Alyssa