‘Binnenhalen Kees Boomhouwer fantastisch voor Jong BodyResults/Volendam’

‘Binnenhalen Kees Boomhouwer fantastisch voor Jong BodyResults/Volendam’

woensdag 13 juni 2018

Kees Boomhouwer zal in het aankomende seizoen Jong BodyResults/Volendam onder zijn hoede nemen. De uit Aalsmeer afkomstige Boomhouwer is een bekende van Claus Veerman, die de Heren 2 afgelopen seizoen naar het kampioenschap leidde.

“We zijn vorig jaar begonnen met het creëren van een topsport klimaat bij het tweede herenelftal”, vertelt Veerman. “Hier zijn we het afgelopen jaar ook keihard mee aan de slag gegaan met een kampioenschap als gevolg. Kees is de ideale man om deze ontwikkeling door te zetten. Hij zal als verlengstuk fungeren tussen Peter Portengen en de jongens uit de Heren 2 die een kans maken op een plek bij het eerste elftal. De bedoeling is hierbij dat het tweede elftal echt een talententeam wordt.”

Dat Boomhouwer en HV KRAS/Volendam een goede match zijn, is volgens Veerman een zekerheid. “Kees is een type trainer die op dezelfde golflengte zit als onze vereniging. Het is een trainer uit mijn generatie en dat is precies waar wij op willen voortborduren. Het is dan ook goed dat hij naar ons komt.”

Naast zijn ervaring als trainer, had Boomhouwer met zijn negentig interlands voor Oranje ook veel bagage. Veerman: “Kees was in zijn tijd een van de beste spelers van Nederland. Als je iemand met zoveel interlands achter zijn naam als trainer binnenhaalt heb je een man met de nodige ervaring in huis. Voor Volendam is dit natuurlijk fantastisch.”

Het programma van Heren 2 zal bestaan uit vier trainingssessies, drie krachttrainingen en een looptraining.