Cappel aan de slag bij Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1

Cappel aan de slag bij Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1

maandag 30 juli 2018

Martijn Cappel wordt de nieuwe trainer en coach van Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1. De voormalige doelman was na zijn actieve carrière als handballer, waarin hij elf jaar voor HV KRAS/Volendam uitkwam, al langer bij de vereniging betrokken als keeperstrainer. Het aankomende seizoen gaat de ervaringsdeskundige zich met zijn nieuwe takenpakket ook op de veldspelers van de A-jeugd richten.

Volgens Cappel is deze stap een logisch vervolg van zijn trainerscarrière. “Ik heb vorig jaar mijn diploma gehaald en het leek me leuk om daar iets mee te doen. De combinatie met de keeperstrainingen vormde ook geen problemen. Die doen we dan gewoon na elkaar.”

De A-junioren kunnen van Cappel verwachten dat hij zich veel bezig gaat houden met de individuele ontwikkeling van de spelers. “En dan vooral op de manier hoe zij het zelf willen. Dan zijn ze namelijk zelf ook bereid om er echt moeite voor te doen.” Ook gaat de kersverse trainer zich op het bewustzijn tijdens het handballen richten. “Zo leer je als handballer te begrijpen waar je wel en niet goed in bent, ga je bepaalde situaties herkennen en kun je erachter komen of je echt voor de topsport wilt gaan. Het wordt interessant om te zien hoe de jongens dit gaan oppakken.”

Cappel zal in zijn taken worden bijgestaan door Terry Coesel. “We vullen elkaar goed aan. Hij kan de jongens veel leren over het aanvallen, terwijl ik me dan kan gaan richten op de keepers en het verdedigen. Hier liggen natuurlijk ook mijn expertises. We moeten nog een keer bij elkaar komen om te kijken hoe we het precies gaan aanpakken, maar dat komt wel goed. We zijn allebei erg gedreven dus dat bindt ons wel.”

Compliment

Ook Claus Veerman, hoofd van de Jongens HOV, is enthousiast over het trainerschap van Cappel. “Martijn heeft vijftien jaar tophandbal gespeeld en heeft daardoor enorm veel ervaring. Daarnaast is hij ook nog eens een grote persoonlijkheid, waar je erg fijn mee kunt werken. Met al deze punten samen kan hij zijn kennis op een fantastische manier overbrengen op de jeugd.”

Veerman ziet Cappel in de toekomst zelfs hoofdtrainer van een team worden. “Dat heeft hij in zich. De meeste trainers willen gelijk bij de hoogte ploegen aan de slag, maar Martijn kiest er bewust voor om te beginnen bij de jeugd. Hij wil namelijk het hele proces meemaken en dat is een groot compliment waard. Het siert hem dat hij de club iets terug wil geven.”