Dameshandbal groeit; de volgende stap wordt ingezet

maandag 09 april 2018

HV KRAS/Volendam heeft al tijden de ambitie om het dameshandbal naar een hoger niveau te tillen.
Met het vierde kampioenschap op rij en daardoor de promotie van Garage Kil/Volendam Dames 1 naar de eerste divisie zijn hier grote stappen in gezet.

Om dit te continueren dient de toestroom vanuit de jeugd ook goed te zijn, vooral omdat we willen bereiken dat op termijn ons eerste dames team voor een belangrijk deel uit speelsters uit onze eigen jeugd bestaat. We beseffen ons terdege dat niet iedereen deze ambitie heeft, en sommige leden ook gewoon recreatief willen ballen, en uiteraard kan dit! Om dit te bereiken moet de structuur van de jeugdopleiding worden aangepast. Dit houdt in dat we onderscheid gaan maken tussen top- en breedtesport. Er zullen daarom drie teams aan het HOV (Handbal Opleiding Volendam) worden toegevoegd. De Dames 1 maakte daar al onderdeel van en daar komen Tol Plaatwerk / Dames 2, Kees Tol Glas / Meiden A1 en Meiden B1 bij. Voor onze talenten is het dus niet meer noodzakelijk om een club van buiten het dorp te zoeken om tot je recht te komen.

Op zoek naar trainers

Eerder zijn er stappen gezet om dit te realiseren, echter strandde dit onder andere op het vinden van de juiste trainers en begeleiders  voor de teams. Wij hebben voor de dames 2 een trainer gevonden die nu reeds is gestart en het team in het komende jaar zal trainen en coachen. Ook voor de B1 zijn twee trainers gevonden! We zijn nog naarstig op zoek naar een trainer/coach voor de Dames A1 (uitkomend in de Topdivisie). Ook willen we  (oud) spelers/speelsters betrekken om  zo nu en dan een gasttraining te verzorgen. Al jaren wordt geroepen dat het dameshandbal in Volendam groter gemaakt zou moeten worden, de goede bedoelingen hiervoor zijn er. De oprichting van het dames HOV wordt inmiddels ook breed ondersteund binnen onze vereniging, onder andere vanuit het bestuur en de technisch commissie.

Steun de plannen

De eerste stap is nu gezet, maar we beseffen ons dat het aanpassen van de structuur, het omvormen naar prestatief handbal binnen de jeugd en het bereiken van de gewenste kwaliteit niet van de ene op de andere dag gerealiseerd zal zijn. Dit proces zal stap voor stap moeten gebeuren en hier zijn de juiste mensen voor nodig. Nog nooit eerder in de historie van HV KRAS/Volendam hebben de dames op zo’n hoog niveau gespeeld, en dat ook met speelsters uit de eigen opleiding. Het zou toch zonde zijn om dit bij gebrek aan de juiste trainer(s) weer uit handen te laten glippen. Wij doen daarom een oproep aan een ieder die onze mooie vereniging wil helpen om dit ambitieuze plan te steunen.

De Dames HOV commissie bestaat momenteel uit John Kaars (voorzitter), Cindy Tol en Pim Ligthart.  Voor eventuele vragen kan je ons mailen naar HOV@handbalvolendam.nl.

Namens de Dames HOV commissie