Dico Coesel zwaait na acht seizoenen het handbal vaarwel

Dico Coesel zwaait na acht seizoenen het handbal vaarwel

dinsdag 25 juli 2017

Liefst vijftien prijzen pakte hij als handballer van HV KRAS/Volendam. Maar na acht seizoenen in het eerste team van de oranjehemden vindt Dico Coesel het mooi geweest. De rechterhoekspeler kan zijn fulltime baan steeds moeilijker combineren met tophandbal en heeft daarom besloten om het handbal vaarwel te zwaaien.

Een weloverwogen beslissing van de 24-jarige Purmerender. “Na acht seizoenen tophandbal nemen de uitdagingen af en verbeter je jezelf nauwelijks meer. Dit is mijn plafond. Met mijn werk als salesmedewerker bij een scheepsvaartbedrijf maakt het daarnaast steeds lastiger om volledig mee te doen aan het programma van de club. Dan moet je voor jezelf de knoop doorhakken.”

'Veel geleerd en gelachen'

Coesel won met HV KRAS/Volendam vier landstitels, vier bekers, vier supercups en werd driemaal winnaar van de Beneluxliga, de voorloper van de huidige BENE-League. “Ik heb een heel leuke tijd gehad bij KRAS/Volendam. Het is altijd een warme club geweest die goed voor ons heeft gezorgd. Ik heb veel geleerd en veel gelachen met de jongens. Het zijn allemaal vrienden geworden, dus ik kom zeker af en toe nog eens langs.”

Volgens Coesel hoeven de fans niet te rekenen op een rentree, zoals Tom Schilder die afgelopen seizoen maakte. “Nee, dit is stoppen zonder terugkeer. Ik heb een aantal blessures aan mijn knie gehad. Als ik over een tijdje het handbal weer zou oppakken, zou dat niet goed zijn voor mijn lichaam. Maar missen, dat ga ik het zeker.”