Eerste uitzege van het seizoen voor HV KRAS/Volendam

maandag 17 december 2018

In de laatste wedstrijd voor de winterstop boekte HV KRAS/Volendam zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. Op bezoek bij Sasja boekten de mannen van Peter Portengen een ruime overwinning: 23-30.

De Volendammers startten slecht aan de wedstrijd. De afronding was onvoldoende, waardoor Sasja kans zag de leiding te nemen. Met rust leidden de Belgen met 14-10.

Na de pauze tapten de oranjehemden uit een ander vaatje. Sander Visser en Van Schie, goed voor respectievelijk zeven en zes treffers, namen KRAS/Volendam bij de hand. Het maakte binnen vijf minuten de achterstand goed en kwam een klein kwartier voor tijd voor het eerst op voorsprong (18-19). In de slotfase werd de marge vergroot naar zeven punten. Van Schie bepaalde de eindstand op 23-30.

Komende donderdag spelen de Volendammers in Someren nog een oefenwedstrijd tegen het Macedonische Ohrid, dat in Nederland op trainingskamp is. Daarna kunnen zij genieten van een vakantie van twee weken.

Sasja - HV KRAS/Volendam: 23-30 (14-10).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Michiel van Gils; Sander Visser 7/3, Léon van Schie 6, Geert Hinskens 4/1, Marnix Roos 3, Robin Jansen 3, Jordy Baijens 2, Florent Bourget 2, Tim Claessens 2, Zarko Curic 1, Igor Mrsulja, Marc Kok, Leon Geus.