EHF Cup: HC Ohrid 2013 tegenstander van HV KRAS/Volendam

EHF Cup: HC Ohrid 2013 tegenstander van HV KRAS/Volendam

dinsdag 18 juli 2017

HV KRAS/Volendam is voor de eerste kwalificatieronde van de EHF Cup gekoppeld aan HC Ohrid 2013 uit Macedonië. De Volendammers beginnen met een uitwedstrijd in het weekend van 2 en 3 september. De return in Volendam is een week later op zaterdag 9 september. Overleven de oranjehemden de eerste ronde, dan speelt het in de tweede kwalificatieronde tegen het Portugese FC Porto.

Derde club van Macedonië

Het is de eerste keer dat KRAS/Volendam tegen een team uit Macedonië speelt. HC Ohrid kwam nooit eerder in Europees verband uit. De ploeg uit het zuidwesten van Macedonië werd afgelopen seizoen op doelsaldo landskampioen. Zowel het puntenaantal (29 punten) als het doelsaldo met achtervolger H.C. Pelister 08 was gelijk, maar het aantal gescoorde doelpunten (529 om 527) gaf de doorslag. Toch is Ohrid bij lange na niet het grootste team in Macedonië. Metalurg en Vardar komen uit in de sterkere SEHA League. Laatst genoemde won deze grensoverschrijdende competitie en ging later in het seizoen ook aan de haal met de Champions League. Ohrid kan dus gezien worden als de derde club in Macedonië.

'Mooie loting'

Aanvoerder van KRAS/Volendam Léon van Schie is tevreden met de loting. "Macedonië is een mooi handballand waar over het algemeen veel publiek komt kijken bij wedstrijden. Vorig jaar ben ik er toevallig geweest, toen ik op bezoek ging bij de familie van oud-teamgenoot van Achilles Bocholt Vlatko Tasevski. Ik weet dat ze een stuk of vijf Servische spelers in het team hebben. Het wordt weer een mooi avontuur. We gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken, want ook daarin spelen we tegen een mooie tegenstander."

Vijftiende keer Europees handbal

KRAS/Volendam komt voor de vijftiende maal op rij uit in Europees verband. Afgelopen seizoen werd het gekoppeld aan de Frans topploeg Chambéry. De Volendammers waren niet opgewassen tegen deze grootmacht en verloren kansloos met 31-23 en 16-36.

Weet KRAS/Volendam Ohrid over twee wedstrijden te verslaan, dan is topploeg FC Porto de tegenstander in de tweede ronde. Deze wedstrijden staan gepland voor het weekend van 7/8 en 14/15 oktober. Willen de Volendammers doorstoten tot de groepsfase, dan moeten zij in totaal drie voorronden zien te overleven.