Final Four voor KRAS/Volendam ver weg na nederlaag bij Nelo

zondag 18 februari 2018

Op bezoek bij Sporting Nelo heeft HV KRAS/Volendam in in de tweede helft de wedstrijd uit handen gegeven uit handen. Het werd 32-30, waardoor de oranjehemden de Final Four van de BENE-League verderweg is dan ooit. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat met nummer vier Lions immers vijf punten, terwijl de Limburgers nog een wedstrijd tegoed hebben.

Het ging vanaf de eerste minuut gelijk op in het Belgische Neerpelt. Zonder de geblesseerde Jan Josef en de zieke Boris Grk, leidde Volendam na een klein kwartier met 6-8. Uitlopen konden de Volendammers niet. Léon van Schie zette in de slotminuut van de eerste helft de ruststand op het bord: 15-16.

Jordy Baijens gooide Volendam daarna weer naar een voorsprong van twee (18-20). Drie doelpunten op rij van het fysiek spelende Nelo brachten de Belgen weer aan de leiding. Tien minuten voor tijd kon het met 27-27 nog alle kanten op gaan. Nelo sloeg met nog eens drie doelpunten op rij een gat dat voor de Volendammers niet meer te overbruggen was: 30-27. Bij 32-30 was het gedaan. Jaap Beemsterboer was met negen goals de trefzekerste schutter bij de gasten.

Nu de finaleronde uit het oog is richt KRAS/Volendam zich op een zo hoog mogelijke notering onder de Nederlandse ploegen. Het hoogst geëindigde team start de nacompetitie om het Nederlandse landskampioenschap, dat gespeeld wordt in een poule van vier ploegen, immers met vier bonuspunten. Volendam heeft er op dit moment ‘slechts’ één.

Sporting Nelo - HV KRAS/Volendam: 32-30 (15-16).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Jaap Beemsterboer 9, Jordy Baijens 7, Geert Hinskens 3, Igor Mrsulja 3, Maurits van Buren 3, Leon Geus 2, Léon van Schie 2, Sonni de Jonge 1, Marc Kok, Diego Jacobs, Tim Claessens.

Samenvatting Sporting Nelo - HV KRAS/Volendam (32-30).