Garage Kil/Volendam Dames 1 terechte winnaar in Bentelo

maandag 17 september 2018

In tegenstelling tot het vorige seizoen traint Garage Kil/Volendam Dames 1 nu veel meer uren in de week en dit werpt zijn vruchten af in het veld.  De eerste competitiewedstrijd tegen Hercules werd met zeven punten verschil gewonnen. De start van deze wedstrijd was echter niet goed, aangezien de Volendammers na tien minuten met 7-2 achter stonden. Dit moest in de wedstrijd tegen Bentelo van afgelopen zaterdag anders.

Trainer Ruud van den Broeck wilde dat zijn dames vanaf het begin scherp en geconcentreerd zouden spelen en dat gebeurde ook. Bentelo kon de eerste dertien minuten niets in brengen tegen het snelle en technische spel van de Volendamse dames en dat was te zien op het scorebord: 3-11. In het tweede gedeelte van de eerste helft liet de tegenstander zien dat er goede afstandsschutters in het team zitten die wat vaker konden scoren en zo het verschil bij rust bepaalden op 11-16.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. Volendam had het betere van het spel, scoorde mooie doelpunten en liet Bentelo niet veel dichterbij komen. De eindstand van 18-29 was dan ook een zeer terechte.

Van den Broeck was zeer tevreden over de eerste twintig minuten van de wedstrijd. “Er werden weinig technische fouten gemaakt waarmee de basis werd gelegd voor de uiteindelijke overwinning. We zijn op de goede weg en moeten vooral in onszelf blijven investeren om hier constanter in te worden. Maar we mogen trots zijn op de start van de competitie."

Op zaterdagavond 22 september staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan is Fit & Fun/Voorwaarts de tegenstander. De wedstrijd begint om 20 uur in Twello.