Garage Kil/Volendam koploper na twee belangrijke overwinningen

dinsdag 23 april 2019

Met een gewonnen en een verloren wedstrijd in de nacompetitie ging Garage Kil/Volendam een druk paasweekend tegemoet. De gedeelde koploper van de promotiepoule nam het binnen drie dagen op tegen de twee voornaamste concurrenten: PCA/Kwiek en ZAP.

In Raalte werd er zaterdagavond een spannende wedstrijd afgewerkt tegen Kwiek. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dit bleek ook uit het scoreverloop. De eerste minuten waren voor de thuisploeg, dat een klein gat kon slaan van drie doelpunten. De Volendammers kwamen hierna beter in de wedstrijd en trokken de stand bij 6-6 weer gelijk. Tot aan de rust bleven de ploegen gelijkwaardig, maar ging het Volendam van trainer Ruud van den Broeck met een kleine voorsprong de kleedkamers in: 11-13.

Het spelbeeld bleef na de onderbreking hetzelfde, maar toch waren het de bezoekers die in de laatste tien minuten het verschil maakten. Door een geweldige teamprestatie werd er met vier punten verschil gewonnen en mochten de punten mee naar huis: 24-28. Dit zorgde voor een mooi uitgangspunt voor de volgende wedstrijd tegen ZAP.

Handbalgevecht
De ploeg uit Breezand boekte zaterdag zelf een ruime overwinning op Fortissimo en moest Volendam alleen nog op doelsaldo voor zich dulden. In sporthal Opperdam namen de twee koplopers van de nacompetitie het maandag tegen elkaar op in wat een waar handbalgevecht zou worden.

Na een stroef begin was het Volendam dat in de eerste helft de overhand nam. ZAP kwam moeilijk in hun spel, terwijl keepster Ellen Overman, die later Woman of the Match zou worden, enkele fraaie reddingen verrichte. Mede hierdoor ging de thuisploeg halverwege met 16-13 aan de leiding.

ZAP kwam vervolgens echter sterk uit de pauze en trok de stand met vier opeenvolgende treffers gelijk: 17-17. De ploegen gaven elkaar hierna geen duimbreed toe, maar na ruim drie kwartier spelen nam ZAP met twee punten verschil de leiding. De Volendammers knokten zich echter terug en kwamen in de laatste minuten met een mooi slotakkoord. Zo verrichte Nicole Rep een aantal cruciale reddingen, terwijl Volendam aan de overzijde de ontstane ruimte benutte. Op de eindstand van 32-26 viel dan ook niets af te dingen, waardoor Volendam nu de nieuwe en alleenstaande lijstaanvoerder is.

Van den Broeck: ‘Grootste groei’
“We toonden dit weekend de ultieme wil om te winnen”, was Van den Broeck lovend. “We waren dit weekend veerkrachtig en lieten de koppen niet hangen als we op achterstand kwamen. Dit was in de reguliere competitie nog wel eens anders. Daar zit nu de grootste groei in en he is fijn dat dit er op het juiste moment uit komt.”