Garage Kil/Volendam neemt belangrijke punten mee tegen Fortissimo

maandag 18 oktober 2021

Afgelopen zondag speelde Garage Kil/Volendam haar vijfde wedstrijd tegen de dames van Fortissimo uit Cothen.

Vol goede moed beginnen onze dames de strijd tegen Fortissimo. Dit wordt gelijk al beloond met een mooie voorsprong. Garage Kil/Volendam speelt op hoog tempo en de aanvallen zijn doelgericht. Fortissimo is nog niet helemaal gefocust en Volendam maakt daar goed gebruik van. Echter, het lastige aan gelijk op voorsprong komen is om het nog de rest van de wedstrijd vol te houden. Onze dames beginnen sterk, zwakken iets af, maar laten de voorsprong niet uit de handen glippen. Na 30 minuten spelen is de stand 12-14 in het voordeel van onze dames uit Volendam.

De tweede helft begint met hetzelfde fanatisme. Toch stagneert Volendam. Fortissimo weet terug te komen naar een gelijke stand van 19-19, waarmee Garage Kil/Volendam het onnodig spannend maakt. Onze dames moeten zich herpakken om de winst niet te vergeven. Na wat wissels en de nodige aanmoedigingen vanaf de bank weet Volendam het doel weer te vinden en staat de dekking als een huis. Dit resulteert in dat Volendam kan uitlopen. De wedstrijd eindigt met een stand van 23-31 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

Aanstaand weekend zijn onze dames vrij. Op 30 oktober speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 in de Opperdam tegen SEW.