Garage Kil/Volendam in historische halve finale

dinsdag 10 maart 2020

Garage Kil/Volendam heeft afgelopen dinsdag historie geschreven door voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de halve finale van de NHV beker te bereiken. In Westfrieslandhal/De Bloesem werd in de kwartfinale gewonnen van Westfriesland/SEW met 28-31.

Na het eerste fluitsignaal waren beide teams, zoals verwacht, aan elkaar gewaagd. Mede door drie opeenvolgende doelpunten van Denise Mol, pakte Garage Kil/Volendam na zeven minuten de eerste voorsprong in de wedstrijd. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en uitgebouwd tot vijf doelpunten. Met een goede uitgangspositie voor de tweede helft zochten de Volendammers met een stand van 10-15 de kleedkamer op.

Begin tweede helft werd de lijn van de eerste helft doorgetrokken. Na 40 minuten spelen stond er dan ook een stand van 14-22 op het scorebord. Er werd goed samengewerkt in de dekking en in de aanval wist Garage Kil/Volendam de rust goed te bewaren. Waar in de aanval de kansen werden afgemaakt, stond achter de Volendamse dekking de 18-jarige keepster Nicole Rep die het de schutters van SEW lastig maakte. De laatste 20 minuten wist de thuisploeg het gat te verkleinen tot drie doelpunten, maar de overwinning is eigenlijk niet meer in gevaar geweest. Garage Kil/Volendam won de derby met 28-31 en plaatste zich zo - voor het eerst in de historie van het Volendamse dameshandbal - voor de halve finale van de beker.

Het team van Mark Neeft wist dat ze deze wedstrijd alles moesten geven en heel hard moesten knokken om te kunnen winnen van Westfriesland/SEW. Dit is precies wat de dames hele wedstrijd gedaan hebben waardoor ze aan de goede kant van de score eindigde. Gezien het lastige seizoen van Garage Kil/Volendam is dit een bijzonder knappe prestatie.

Westfriesland/SEW – Garage Kil/Volendam 28-31 (10-15)
Scores Garage Kil/Volendam: Roos van Leeuwen, Sabrina van der Mast, Denise Mol 7, Eline Wit 5, Jacky Ferwerda 3, Floor Smit 2.