Garage Kil/Volendam stunt tegen Geonuis V&L

maandag 14 juni 2021

Afgelopen zaterdag speelden onze Garage Kil/Volendam dames hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Deze eerste van twee kruiswedstrijden werd gespeeld tegen Geonius V&L. Tijdens deze wedstrijd mocht er voor het eerst weer publiek komen kijken.

De openingstreffer is voor de gasten, waarna na 5 minuten spelen de stand naar 1-4 in het voordeel van de dames uit Geleen is gebracht. Aanvallend speelt Volendam hun kansen niet uit en V&L weet hun snelheid goed te benutten en de bal in het net te leggen. Volendam weet niet in te lopen en na 10 minuten is de stand 4-9. Geonius V&L maakt goed gebruik van de fouten die onze dames maken waardoor de Volendammers extra hard moeten knokken voor elk punt. De rust wordt ingegaan met een stand van 16-21.

In de tweede helft moet Volendam alle zeilen bijzetten om nog punten te kunnen pakken. Weer is de openingstreffer voor de dames uit Geleen. Na 10 minuten spelen is de stand 20-23 en de kansen voor Volendam zijn nog niet bekeken. Het verschil blijft gelijk en Volendam heeft moeite op gelijke hoogte te komen. Met nog 10 minuten op de klok moet Volendam gaan aanzetten, maar het verschil wordt nog niet veel kleiner. Volendam creëert veel kansen maar de keepster van V&L staat sterk. Na 55 minuten spelen staat het 28-29 en voelt Volendam de mogelijkheid om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Volendam komt op 30-30 en er staan nog 2 minuten op de klok. Er wordt een twee-minuten tijdstraf uitgedeeld en onze dames moeten de wedstrijd in ondertal uitspelen. V&L mist en Volendam krijgt aan de andere kant een penalty die koelbloedig wordt binnengeschoten. Volendam komt net voor tijd op voorsprong en V&L heeft nog één aanval om weer op gelijke hoogte te komen. Ook V&L krijgt een penalty. Maar deze wordt gestopt! Volendam pakt de punten in een bloedstollend slotstuk. De wedstrijd eindigt met een stand van 31-30 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

Volgend weekend wordt de tweede kruiswedstrijd en tevenslaatste wedstrijd van het seizoen gespeeld om 19:00 in Geleen.