Garage Kil/Volendam wint ruim van DSO en herovert koppositie

maandag 19 februari 2018

Zaterdagavond werd de wedstrijd gespeeld tussen de nummer 2 en 8 van de tweede divisie. Garage Kil/Voledam tegen de dames van D.S.O. uit Den-Helder. Voor de dames van Volendam was het zaak de punten thuis te houden om zo in de top 3 te kunnen blijven. Een dag later zouden concurrenten VVW & SEW 2 namelijk tegen elkaar spelen. Het zou een mooi weekend worden: Volendam won met 36-23 en heroverde de koppositie.

Vanaf minuut 1 was het al duidelijk wat de Volendamse dames wilden: winnen. Zij begonnen de wedstrijd scherp ondanks dat deze rommelig begon vanwege het stilleggen van de wedstrijd na een paar minuten door de scheidsrechters, zij konden de kritiek vanuit het publiek niet waarderen. Ondanks deze onderbreking gingen de dames door waar zij mee begonnen waren, binnen 15 minuten stond er een duidelijke voorsprong op het scorebord: 8-4. Mandy Kwakman werd gewisseld voor Bibi Bakker en zij pakte de draad uitmuntend op en scoorde de eerste helft maar liefst 4 keer. Met rust stond er een stand van 17-8 op het score bord.

Na rust werd er doorgewissseld aan de Volendamse zijde, maar de dames bleven scherp. Carina Zwarthoed kwam erin aan de cirkel evenals Marilyn Tol, Deniece Feijen en Anja Tol. Ook Keepster Anja Schilder speelde de gehele tweede helft. D.S.O. kon uiteraard nog wat doelpuntjes meepikken, maar de overwinning was al ruim voor tijd zeker. Eindstand: 36-23. Bibi Bakker werd benoemd tot 'Lotje Women of the Match'.

Door de overwinning staan de dames weer op een gedeelde eerste plaats. Het is dus weer ongekend spannend in de tweede divisie. Met nog 5 wedstrijden te gaan zijn er nog 3 teams die volop meedoen in de strijd om het kampioenschap.