Gehavend Zwarthoed Schilders Jongens A1 strijdbaar ten onder tegen Houten

maandag 27 maart 2017

Zwarthoed Schilder Jongens A1 begon gehavend aan deze wedstrijd. De ziekenboeg is met de blessures van Lucas Veerman (griep), Marc Schilder (armblessure), Noah Bosman (enkelbandblessure) en Wessel Blokzijl (blessure aan achillespees) groot. Vandaar dat trainer Claus Veerman Jordy Neeft had opgeroepen van de C-Jongens om zijn mannetje te staan in deze wedstrijd tussen de nummer negen tegen de nummer vijf uit de A-jeugd divisie.

The Dome in Houten wist als locatie aardig wat adrenaline de juiste richting in te pompen. Met het open spel van vorige week nog in de armen werd er al gauw gescoord na 46 seconden stond er al 0-1 op het bord dit. Alleen jammer dat één minuut later al een strafworp werd gegeven in het voordeel van Houten; 1-1. Lars van Driel zette KRAS/Volendam snel weer op voorsprong.

Nu was het Lars vanaf de cirkel, maar helaas lukte dit niet. Even daarna werd doorgebroken speler Noah van Wieringen op de cirkel tot stilstand gebracht door twee verdedigers van Houten; pingel Kras. Netjes afgemaakt door Noah van Wieringen in de linkerhoek. Robbert Schilder was iets moeilijker te bereiken dan vorige week tegen Fulmen. Waardoor Houten minder gevaar liep vanaf de cirkel maar toch wist hij te scoren door juiste assist af te maken. Stefan Molenaar wist vanaf de linkerhoek de rechterhoek Tom Zwarthoed feilloos te bereiken en Tom kon zo op deze vrijstaande positie netjes afmaken door om de keeper heen het doel te bereiken. Helaas volgde er twee op een volgende breaks van Houten die door hun nummer 8 werd afgemaakt en maakte keeper Sam Gros kansloos.  Met nog 15 minuten op de klok in de eerste helft maakt Jordy Neeft zijn debuut bij een stand van 6-5 voor Houten.

Jordy speelde goed en werkt hard, dus zijn optreden was zeker niet onverdienstelijk. Met strakke ballen wist hij later zelfs een punt te scoren. Lekker debuut Jordy ga zo door! Met 7-5 kreeg KRAS/Volendam een pingel die benut werd door Noah van Wieringen. Tom Zwarthoed wist deze wedstrijd de fysieke test te doorstaan betreffende de gele hemden van Houten en scheurde uiteraard geheel per ongeluk nr 4 zijn kol in tweeën.  Nu was het weer Robbert Schilder die voor de 9-8 tekende nog steeds een klein verschil.  Sterk verdedigingswerk van Jordy zorgde voor het afbreken van de aanval via de hoek. Snelle openingen vanaf het begin zorgde voor een spannende eerste helft aanvallen over en weer zorgde de laatste 10 minuten voor iets uitlopen van Houten. Keeper Sam Gros speelde een goede eerste helft. Desondanks stond er met rust een stand van 16-12 op het bord.

Aanvang tweede helft raakte Kras iets meer op achter waardoor we toch even de controle kwijtraakten over de wedstrijd. Veel breaks liepen wel en onze snelle Stefan Molenaar wist er diverse te benutten. Tom Zwarthoed had 100% score vanaf de hoek en was dus zeer doeltreffende deze pot.

Robbert Schilders was er ook deze helft op de cirkel zorgde weer voor mooie punten, Robert van Zelst maakte als opbouwer zijn punten. Noah van Wieringen raakte even uit roulatie omdat zijn duim achterover werd gedrukt maar wist zich in de verdediging te handhaven. Verder was Melle Vorst aardig op dreef en zorgde voor enkele punten. Onze keeper Mike Zwarthoed was goed bezig de eerste helft en hield de schade beperkt voor de A-Jongens.  Bjorn van Boxtel die vorige week zijn rentree maakte zorgde ook deze week weer voor een punt vanaf de hoek. Voor de jongens een zware pot maar aardig gevochten als leeuwen tegen een sterk team. Eindstand 33-26.