Geweldige prestatie Zwarthoed Schilders Jongens A1 tegen Fulmen

zondag 19 maart 2017

De jongens begonnen fris aan de strijd afgelopen zondagochtend en dit ontluikte al snel in een kleine voorsprong voor de mannen van Zwarthoed Schilders Jongens A1. De tegenstander was Fidelitas Fulmen A1, een gelijkwaardige tegenstander in de A Jeugd divisie waarvan we uit maar net op de valreep wisten te winnen met 33-34. Deze ochtend liep het anders. Door hoog baltempo en scherpe acties kwamen alle jongens ruimschoots aan score toe.

Robbert Schilders was magnifiek op de cirkel en zorgde voor vele mooie punten. Onmogelijke assists werden door de opbouwer aan de cirkel gespeeld. Een goede combinatie van vele mooie punten. Robert van Zelst maakte als opbouwer zijn punten. Noah van Wieringen wist van wanten deze wedstrijd door met harde schoten rechts en links van de keeper te torpederen. Tom Zwarthoed maakte ook zijn punten vanaf de hoek. Diverse tweeminutenstraffen verstoorde deze score opbouw niet. Met een ruststand van 25 - 12 was dit zeer verrassend ten aanzien van de vorige uitwedstrijd tegen de Fulmen Jongens in Amersfoort. Onze keeper Mike Zwarthoed was goed bezig de eerste helft en hield de schade beperkt voor de A Jongens. De flow werd uitgebouwd in de tweede helft en met een zeer goed spelende opbouw resulteerde dit in een goede uitgangspositie om de overwinning op te eisen. Strafschoppen werden benut door Lars van Driel. Helaas verliet Noah Bosman het veld met enkelproblemen. Daarmee wordt de ziekenboeg nu wel erg groot. Marc Schilder is er al langdurig uit met een schouderblessure, Wessel Blokzijl met een achillespeesblessure en nu dus nummer drie. Melle Vorst maakte mooie punten. Goed nieuws voor Bjorn van Boxtel die zijn rentree na vele maanden van revalidatie beloond zag worden met een prachtig punt vanuit de hoek. De jongens werden mede door de breaks van Stefan Molenaar naar de grootste score van dit seizoen geleid. Noah van Wieringen scoorde uit onmogelijke posities met draaiballetjes maar ook diverse breaks werden afgerond. Keeper Sam Gros die overigens een goede tweede helft keepte wist drie punten in de tweede helft meer te incasseren dan Mike Zwarthoed in de eerste helft. Eindstand 48-27. Applaus voor alle spelers en coaches voor deze megaprestatie. Spoedig herstel toegewenst in de ziekenboeg.