HV KRAS/Volendam bereikt finale om de landstitel

zaterdag 29 april 2017

HV KRAS/Volendam heeft zich zaterdagavond ten koste van Fiqas/Aalsmeer geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. De Volendammers wonnen met 26-21 en maakten daarmee de 23-21 nederlaag uit de eerste wedstrijd goed. In de finale is het Limburgse OCI-Lions de tegenstander.

KRAS/Volendam begon de wedstrijd erg sterk. Ze moesten ook wel om de achterstand van de vorige wedstrijd goed te maken. Zo kwam Volendam op een 1-0 voorsprong en mistte Aalsmeer een strafworp. Vlak daarna werd direct de 2-0 gemaakt. De doelpuntenmakers waren Jordy Baijens en Jaap Beemsterboer. De gasten scoorden een doelpunt (de 2-1) maar Volendam kwam er meteen weer bovenop met twee goals 4-1. Vanaf minuut negen tot vijftien ging de stand op en neer maar het voordeel voor Volendam bleef staan. Zo stond het na de vijftiende minuut 6-5. In de zestiende  minuut stopte Volendam-keeper Dennis Schellekens een penalty, wat hij op deze avond vaker kon nadoen. De gestopte penalty gaf de Volendammers het momentum die ze tot het einde van de eerste helft mee konden nemen. Zo scoorde Volendam acht keer in de tijd van veertien minuten en Fiqas vier keer. Ruststand 14 -8 in het voordeel van Volendam. De topscorer deze helft was Jaap Beemsterboer met vijf doelpunten, waarvan één fantastische knal die via de lat het net vond.

Volendam bleef na de rust in hetzelfde ritme scoren. Aalsmeer volgde, maar kon het tempo amper bijhouden. Zo kwam Volendam in een flink ritme en stond het uiteindelijk 23 – 13. Dit was in de 44e minuut. In de hele zaal was een fantastische sfeer. De fans stonden te zingen en te springen en iedereen deed mee. Maar toen werd de knop omgezet bij Aalsmeer en kwam Volendam in een dip terecht. De dip was zo erg dat er tot 2 keer toe een time-out aangevraagd werd. Zo stond het in de 44e minuut 23 -13 en in de 56e minuut 25 – 21. Volendam scoorde dus in 12 minuten 2 keer en Aalsmeer 7 keer. Aalsmeer zat in een goede flow, maar die werd gestopt door Dani Baijens die in de 58e minuut de 26 – 21 maakte. De fans van Volendam konden niet stoppen met juichen, want ze wisten eigenlijk dat dit de nekslag was. De spelers van Volendam renden in vreugde naar elkaar toe en sprongen elkaar in de armen. Het was feest in de Opperdam. En laten we hopen dat het ook feest wordt na het spelen van de finale tegen OCI-Lions.

Informatie over de kaartverkoop vind je hier.

HV KRAS/Volendam – Fiqas/Aalsmeer: 26-21 (14-8).
Marco Woltersom, Dennis Schellekens, Jaap Beemsterboer 9, Geert Hinskens 4, Rutger Ten Velde 4, Léon van Schie 3, Jordy Baijens 2, Dani Baijens 2, Jan Josef 2, Igor Mrsulja, Marc Kok, Leon Geus, Dico Coesel, Diego Jacobs, Maurits van Buren, Tom Schilder.

Man of the Match: Dennis Schellekens