HV KRAS/Volendam geeft voorsprong weg tegen Visé

zondag 22 januari 2017

De hervatting van de BENE-League heeft voor de herenselectie van HV KRAS/Volendam niet het gewenste resultaat opgeleverd. Op bezoek bij HC Visé BM werd onnodig met 33-31 verloren, nadat het eerder in de wedstrijd nog op een riante voorsprong stond.

Volendam begon aan het duel zonder onder andere Léon van Schie (blessure) en Tom Schilder. De spoeling op de cirkel was dun, waardoor Rick Zwarthoed de kans kreeg zich te laten zien en veel speelminuten kon maken. De eerste helft in België was prima van Volendam-kant. De oranjehemden combineerden snel. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was stuivertje-wisselen in de stand. Maar daarna bouwden de Volendammers aan een comfortabele marge van vijf (11-16). De ruststand van 15-19 had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Een vliegertje van Jordy Baijens om het gat te vergroten naar zes werd afgefloten. In de tegenaanval liep het team tegen een tijdstraf aan en incasseerde het de toegekende penalty.

In de tweede helft besloot Visé Beemsterboer mandekking te geven. Dit bleek effect te hebben want binnen drie minuten was de stand alweer gelijk. De Volendammers vonden elkaar minder soepel. In het laatste kwartier gaven de gastheren uit het Waalse gewest gas en sloegen een gat van vier (29-25). Van die achterstand werd in de slotminuten nog iets goedgemaakt, maar het verlies werd daarmee niet voorkomen: 33-31.

Volendam blijft negende in de Bene-League. Bevo, dat tiende staat, won knap van Callant Tongeren en is genaderd tot één punt. Komende zaterdag komt het OCI-Lions van Mark Schmetz op bezoek in de Opperdam.

HC Visé BM – HV KRAS/Volendam: 33-31 (15-19).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Dennis Schellekens; Jaap Beemsterboer 7, Dani Baijens 5, Jan Josef 5, Rick Zwarthoed 4, Geert Hinskens 4, Jordy Baijens 3, Dico Coesel 2, Marc Kok 1, Leon Geus, Rutger ten Velde.