HV KRAS/Volendam haalt zwaarbevochten punt uit het vuur

zondag 19 november 2017

De Volendamse handballers van HV KRAS/Volendam hebben zaterdagavond met veel pijn en moeite een punt overgehouden aan het duel met KV Sasja. De Belgen bleken, ondanks de elfde positie op de ranglijst in de BENE-League, een taaie tegenstander. Het eindigde in 26-26.

Aan de hand van de ijzersterk spelende Kevin Jacobs lieten de gasten brutaal de tanden zien. Vooral in de eerste helft was hij een plaag voor de wankele Volendamse dekking. Via 2-5 leidde Sasja na een klein kwartier met 4-7. Ook toen coach Peter Portengen Jordy Baijens als vooruitgeschoven verdediger positioneerde om Jacobs af te stoppen werd het niet veel beter. Baijens onderscheidde zich nog enigszins positief door tot vier keer aan toe een Belgische break of prachtige wijze te onderscheppen.

De absentie van opbouwer Jan Josef gaf Volendam ook aanvallend weinig variatiemogelijkheden. Hoekspeler Leon Geus werd zelfs even op zijn ‘oude’ positie als middenopbouwer neergezet om de motor aan te jagen. De schoten die gelost werden door onder andere Jaap Beemsterboer en Igor Mrsulja waren te doorzichtig en gaven Sasja-doelman Bruno Dias de mogelijkheid om veel ballen te keren. Geert Hinskens verkleinde tien minuten voor de pauze de achterstand naar één, maar nog geen vijf minuten later was het gat alweer gegroeid naar 9-13. Gerust werd er met 12-15.

Het gevaar Jacobs werd in de tweede helft beter geneutraliseerd en dat gaf de thuisploeg mogelijkheden om dichterbij te kruipen. Hinskens zette Volendam na tien minuten voor het eerst op voorsprong (18-17). Vanaf dat moment was het voor de neutrale toeschouwer een wedstrijd om van te smullen. Het tempo ging omhoog en het spel vloog op en neer. Tien minuten voor tijd schoot Mrsulja zijn team naar een 23-21 voorsprong, maar moest even later toestaan dat Sasja viermaal op rij scoorde en met anderhalve minuut te gaan met 24-26 leidde. In de hectische slotminuut, bij een 25-26 stand, gebeurde er van alles. Hinskens benutte de toegekende penalty, maar Volendam kreeg het ondanks een kamikazeoffensief niet voor elkaar de bal uit Belgische handen te ontfutselen en de honderdprocent score in thuiswedstijden in stand te houden.

HV KRAS/Volendam - KV Sasja: 26-26 (12-15).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Geert Hinskens 7/4, Jaap Beemsterboer 5, Igor Mrsulja 5, Jordy Baijens 3, Sonni de Jonge 2, Leon Geus 2, Marc Kok 1, Léon van Schie 1, Maurits van Buren, Tim Claessens, Jesper Bramanis, Marnix Roos, Diego Jacobs.