HV KRAS/Volendam houdt aansluiting met winst op Tongeren

zondag 14 oktober 2018

HV KRAS/Volendam heeft zaterdag een slag geslagen die bepalend kan zijn voor de verdere aspiraties in de BENE-League. De Volendammers wonnen in eigen huis met 28-27 van concurrent Handbal Tongeren en behouden daardoor aansluiting met de bovenste plaatsen.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en zette de Belgen na ruim tien minuten op een 7-2 achterstand. KRAS/Volendam wist deze marge lang vast te houden, maar liet Tongeren op slag van rust toch weer helemaal terug in de wedstrijd komen: 16-15.

Na de onderbreking bleven de verschillen klein en kwam Tongeren bij een stand van 19-20 zelfs even op voorsprong. Met nog acht minuten op de klok sloeg KRAS/Volendam via Sander Visser, Igor Mrsulja en Jordy Baijens echter opnieuw een gat naar 28-24. De bezoekers drongen in de slotfase nog flink aan, maar kwamen tijd tekort om verder dan 28-27 te komen. Mrsulja was met zes treffers de meest productieve speler aan de kant van KRAS/Volendam.

HV KRAS/Volendam – Handbal Tongeren: 28-27 (16-15).

Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Mike Zwarthoed; Igor Mrsulja 6, Florent Bourget 5/4, Sander Visser 4, Jordy Baijens 3, Jaap Beemsterboer 2, Leon Geus 2, Léon van Schie 2, Robin Jansen 2, Zarko Curic 1, Marc Kok 1, Jordan Beukman, Marnix Roos.