HV KRAS/Volendam hard onderuit in Hasselt

zondag 04 februari 2018

HV KRAS/Volendam liep zaterdagavond tegen Initia Hasselt tegen een forse nederlaag aan. De Belgische tegenstander, thuis nog ongeslagen, won (na een ruststand van 18-10) met duidelijke cijfers: 35-25.

Het eerste kwartier van Volendam ging met een 5-4 stand nog aardig. Maar binnen anderhalve minuut kregen de mannen van trainer Peter Portengen vier goals om de oren en greep Hasselt het initiatief. De Belgische voorsprong werd in de slotfase van de eerste helft extra vergroot met nog eens drie goals op rij: 15-8. De 18-10 achterstand met rust was daarmee al bijna onoverbrugbaar.

De marge belandde vrijwel direct na rust met 20-10 in de dubbele cijfers. Volendam kwam daarna iets terug, maar die opleving was maar voor even. Hasselt vergrootte daarna weer de voorsprong tot een punt of elf. Marc Kok zag even daarvoor de rode kaart nadat hij een instartende hoekspeler van Hasselt een duw van de zijkant gaf. In het restant van het duel konden de gasten de achterstand niet dragelijker maken. Maurits van Buren onderscheidde zich met zes treffers nog enigszins.

Door het verlies is Volendam gezakt naar plaats zes in de Bene-League. De achterstand op plaats vier, die recht geeft op deelname aan de Final Four, is twee punten. Komende zaterdag komt koploper Achilles Bocholt naar het vissersdorp.

Initia Hasselt - HV KRAS/Volendam: 35-25 (18-10). Rode kaart: 42. Marc Kok.
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens 1, Gerrie Eijlers; Maurits van Buren 6/3, Jan Josef 5, Léon van Schie 3, Sonni de Jonge 3, Igor Mrsulja 2, Geert Hinskens 2, Jaap Beemsterboer 1, Jordy Baijens 1, Leon Geus 1, Boris Grk, Marc Kok, Tim Claessens.