HV KRAS/Volendam pakt eerste punten tegen Sasja HC

zondag 23 september 2018

HV KRAS/Volendam boekte afgelopen zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen. De Volendammers kenden tegen Sasja HC aanvankelijk een moeizame start, maar gaandeweg de wedstrijd drukten zij het verschil in kwaliteit uit op het scorebord. Het werd 34-27.

De openingsfase van de thuisploeg in sporthal Opperdam was slordig. Het startte met een 3-0 voorsprong, maar echt in de wedstrijd kwam het niet. Sasja rook zijn kans en leidde na twintig minuten zelf met een verschil van vijf punten: 9-14. Daarna kwam KRAS/Volendam, waar Florent Bourget, Zarko Curic, Robin Jansen en Sander Visser hun thuisdebuut maakten, beter in het spel en maakte voor rust nog gelijk: 15-15.

De sterkspelende Marnix Roos schoot daarna met vier treffers uit zijn slof en ook hoekspeler Visser, goed voor zeven doelpunten, gaf zijn thuisdebuut glans. Zes minuten voor het einde liep het verschil in de dubbele cijfers: 33-23. Sasja moest het toen al een tijdje doen zonder Kevin Jacobs, die rood kreeg voor een harde duw in het gezicht van Zarko Curic. De stand werd voor de Belgen nog iets dragelijker, maar het deed niks af aan de verdiende overwinning van de Volendammers. Het eindigde in 34-27.

HV KRAS/Volendam – Sasja HC: 34-27 (15-15). Rood: 44. Jacobs (Sasja).
Topscorers HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Sander Visser 7, Marnix Roos 5, Jaap Beemsterboer 5, Florent Bourget 4, Zarko Curic 4/3, Tim Claessens 2, Jordy Baijens 2, Robin Jansen 2, Igor Mrsulja 1, Leon Geus 1, Léon van Schie 1, Marc Kok.