HV KRAS/Volendam sluit BENE-League af met klinkende zege

zondag 11 maart 2018

De wedstrijd tegen tussen HV KRAS/Volendam en Quintus was er een om des keizers baard. En dat zag je zaterdagavond in sporthal Opperdam aan alles. De Volendammers wonnen met veel gemak van de gasten uit Kwintsheul en sloten daarmee het BENE-League seizoen op een positieve manier af: 41-27.

Volendam was aanvallend redelijk op schot. Beide teams maakten er vooral een zomeravondpotje van. Het krachtverschil met hekkensluiter Quintus werd direct in de score uitgedrukt. Na een kwartier leidde de thuisploeg met 12-5, mede dankzij treffers van Jordy Baijens en Jaap Beemsterboer (beiden goed voor acht treffers). Sonni de Jonge gooide de 20-13 ruststand op het bord. Freewheelend vervolgde Volendam zijn doelpuntendrang. De verdedigende taken werden daardoor niet altijd even geconcentreerd uitgevoerd. De grens van veertig doelpunten werd uiteindelijk behaald: 41-27.

Op 24 maart begint HV KRAS/Volendam aan de nacompetitie van de Eredivisie voor de landstitel. Het begint met een uitwedstrijd tegen Bevo, dat zaterdag op doelsaldo deelname aan de Final Four misliep.

HV KRAS/Volendam - Quintus: 41-27.
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Jordy Baijens 8, Jaap Beemsterboer 8, Igor Mrsulja 7/1, Sonni de Jonge 4, Maurits van Buren 4, Léon van Schie 4, Geeert Hinskens 3/1, Tim Claessens 3, Marnix Roos.

Samenvatting HV KRAS/Volendam - Quintus (41-27).