HV KRAS/Volendam verslaat Lions en dwingt beslissingswedstrijd af

zondag 21 mei 2017

HV KRAS/Volendam heeft in de tweede wedstrijd om de landstitel een grote stunt neergezet. In een afgeladen sporthal Opperdam wonnen de Volendammers met 23-22 van OCI-LIONS. Hiermee dwingen de mannen van trainer Piotr Konitz een beslissingswedstrijd af. Deze wordt gespeeld op zaterdag 3 juni om 19.00 uur.

De thuisploeg begon erg sterk aan de wedstrijd. Jaap Beemsterboer opende de scoren in de derde minuut. Daarna volgde een doelpunt van Rutger ten Velde. Lions deed wat terug met de 2-1 maar Dani Baijens zorgde ervoor dat het gat tussen Volendam en de Limburgers weer twee werd. Zo ging het op en neer tot de 4-3. Volendam begon toen echt aan te zetten en maakte binnen drie minuten drie doelpunten. Lions kun in die periode niks terug doen, mede door goed keeperswerk van Dennis Schellekens. De gasten maakten de 7-4, maar weer kwam Volendam er meteen overheen met weer drie doelpunten: 10-4. Lions vond het tijd om in de zeventiende minuut een time-out aan te vragen en dat wierp zijn vruchten af.  Tot de rust was de Lions de bovenliggende partij, maakte zes goals op rij en verkleinde de achterstand met rust tot 12-11.

Vlak na de rust maakte de Lions de 12-12. Geert Hinskens benutte daarna een penalty, waarvan hij er in de wedstrijd vijf maakte (en er niet een miste). Het ging in de tweede helft op en neer. Als Volendam scoorde, scoorde Lions weer en andersom ook. Toen Maurits van Buren in de derde minuut van de tweede helft de 14-13 maakte, zette Volendam weer eventjes aan en stond na een paar minuten de score 17-13 op het scorebord. Maar weer kwamen de Limburgers terug. Toen de score 19-17 was, scoorde Dani Baijens een belangrijk doelpunt die de marge van Volendam naar drie bracht met nog twaalf minuten te gaan. Vijf minuten voor tijd werd het gat weer verkleind naar één. De score was toen 22-21. Vlak daarna benutte Geert Hinskens weer een penalty. Lions scoorde vlak voor tijd nog de 23-22, met een zenuwslopende slot tot gevolg. De Volendammers moesten in ondertal de laatste aanvallende actie van Lions eruit weten te houden. Ivar Stavast werd vrijgespeeld, maar hij werd dusdanig gehinderd door het blok dat zijn poging naast eindigde. Daarna kon het hossen beginnen. Volendam won de zwaarbevochte wedstrijd en zorgde ervoor dat er een beslissende finalewedstrijd wordt gespeeld.