HV KRAS/Volendam verslaat Tongeren met klinkende cijfers

zondag 03 december 2017

De Volendamse handbalmannen zijn zaterdag tegen Callant Tongeren uit hun slof geschoten. De Volendammers versloegen de Belgische tegenstander met overmacht en zetten een duidelijke score neer. Het eindigde in 37-18.

De Volendammers schoten uit de startblokken. Via 6-0 na zevenenhalve minuut leidden de Volendammers halverwege de eerste helft met 13-2. Doelman Dennis Schellekens onderscheidde zich met een aantal prima reddingen en aanvallend stond het vizier op scherp.

Bij Tongeren, dat eind november coach Maurice Canton (ex-Volendam), ontsloeg, sloeg de wanhoop toe toen zij moesten toestaan dat de Volendammers het gat groter en groter maakten. Bij 13-2 schoot Cantons opvolger Vladimir Tomanovic in de time-out. Vanaf dat moment lieten ook de Belgen, zij het zachtjes, van zich horen. Hinskens, topscorer met twaalf treffers, schoot vanaf de strafworp lijn de ruststand van 19-8 op het bord.

In de tweede helft nam vooral Jan Josef met zijn doelpunten Volendam bij de hand. De thuisploeg verslapte geen moment. Het veroorloofde zich de mogelijkheid om spelers als Tim Claessens en Marnix Roos bovengemiddeld veel speelminuten te geven. Bij 37-18 zat de Belgische lijdensweg er op.

HV KRAS/Volendam - Callant Tongeren: 37-18 (19-8).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens; Gerrie Eijlers; Geert Hinskens 12/3, Jan Josef 8, Jaap Beemsterboer 5, Léon van Schie 3, Leon Geus 3, Igor Mrsulja 2/1, Marc Kok 2, Jordy Baijens 1, Tim Claessens 1, Marnix Roos, Sonni de Jonge.