HV KRAS/Volendam verspeelt zeker lijkende overwinning in slotfase

maandag 23 april 2018

Zaterdagavond verspeelde HV KRAS/Volendam dure punten tegen Herpertz Bevo. Negen minuten voor tijd was er met een 29-25 voorsprong geen vuiltje aan de lucht voor de Volendammers. In de slotminuten ging het mis en gingen de Limburgers er met de overwinning vandoor: 30-31.

Maurits van Buren, topscorer bij de oranjehemden met zeven treffers, voorzag het Volendamse spel vanaf het begin van elan en gooide vanuit de hoek een aantal heerlijke ballen tegen de touwen. Het zorgde na tien minuten voor een klein gaatje: 7-5. Aan de overkant werd de sterk keepende Dennis Schellekens een aantal keren lelijk in de steek gelaten door zijn verdedigers, waardoor ook Bevo even aan een voorsprong mocht ruiken: 9-11. Volendam herpakte zich en boog nog voor de pauze de achterstand om in een 16-15 voorsprong met rust.

De thuisploeg vloog daarna uit de kleedkamer en drukte met 20-15 het krachtverschil uit in de score. Mede dankzij een aantal klassereflexen van Schellekens behield Volendam zijn veilig marge. Tot de slotminuten aanbraken. Bevo scoorde vijfmaal op rij en leidde plots met 29-30. Het zwalkende Volendam kreeg de scherven niet meer gelijmd en moest toezien hoe de Limburgers hun feestje vierde met de meegereisde fans.

HV KRAS/Volendam - Herpertz Bevo: 30-31 (16-15).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Maurits van Buren 7/2, Jaap Beemsterboer 6, Jan Josef 5, Jordy Baijens 4, Sonni de Jonge 3, Igor Mrsulja 2, Léon van Schie 2, Tim Claessens 1, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Leon Geus, Jesper Bramanis, Marnix Roos.