Jan Josef heeft gewenste transfer naar Duitsland te pakken

Jan Josef heeft gewenste transfer naar Duitsland te pakken

woensdag 28 maart 2018

Jan Josef (25) heeft zijn gedroomde transfer naar een tophandballand te pakken. De Tsjechische opbouwer van HV KRAS/Volendam verkast komende zomer naar Wilhelmshavener HV, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Daarmee bewijst KRAS/Volendam zich wederom als ideale springplank voor ambitieuze handballers voor een overstap naar het buitenland.

Josef is bezig aan zijn derde seizoen en is als linker- en middenopbouwer een belangrijke kracht in het team van Peter Portengen. De rechtshander kent een sterk seizoen en schaart zich inmiddels tot de beste opbouwers van de BENE-League. De Tsjech kampte de afgelopen weken met een blessure, maar is inmiddels hersteld en klaar om zijn waarde te bewijzen in de play-offs om het landskampioenschap.

Josef komt bij Wilhelmshavener oud-ploeggenoten van KRAS/Volendam Rutger ten Velde en Duncan Postel tegen, die afgelopen seizoen de overstap maakten naar de Duitse club. Ook Dani Baijens kreeg de kans om zich te bewijzen in Duitsland bij de opleidingsploeg van topclub Flensburg.

‘Fysiek en mentaal sterker’

De Tsjech is verheugd dat hij de volgende stap in zijn handballoopbaan kan zetten. “Met dat doel koos ik destijds bewust voor KRAS/Volendam. Ik zag dat veel spelers via Volendam die overstap maken. In Volendam heb ik onder toptrainers mogen spelen en mezelf kunnen ontwikkelen als een handballer die belangrijk kan zijn voor het team. Ik ben fysiek én mentaal sterker geworden. De BENE-League is een prima competitie om je als handballer te ontwikkelen.”

Als het aan Josef ligt verlaat hij Volendam niet zonder prijs. "Dit seizoen hebben we echt een goede en brede selectie, met daarachter Peter Portengen als toptrainer. Met die middelen moet het doel zijn om voor de landstitel te spelen en de bekerfinale te halen. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Op die manier kan ik de mensen van de club het beste bedanken voor al hun steun de afgelopen jaren.”