Jong BodyResults/Volendam begint sterk aan 2018

maandag 08 januari 2018

Na een reeks van 9 gewonnen wedstrijd achter elkaar, kon de ploeg van Claus en Ruud Veerman wel stellen dat 2017 goed afgesloten was. Veel tijd om uit te rusten hadden de Volendammers echter niet, want afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van 2018 alweer op het programma. In de eerste seizoenshelft werd nipt met 1 punt verschil gewonnen van de Rotterdamse tegenstander Snelwiek. De Rotterdammers waren ondertussen gezakt naar een lage middenmoot plaats, maar waren nog steeds een stugge tegenstander. Eerste lichtpuntje van 2018 was de terugkeer van Jordy Kil binnen de Volendamse selectie. De linkshandige opbouwer/hoek was eerder genoodzaakt te stoppen met handbal vanwege een chronische rugblessure en voelde zich nu fit genoeg om weer minuten te maken. Deze terugkeer kwam als geroepen, na de blessures van de drie andere linkshandige opbouwers Mike Peerdeman, Melvin de Jong en Marnix Roos. In de basisopstelling startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Bart Koper, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed in de goal.

De wedstrijd ging van start en het begin was overduidelijk voor Snelwiek. De Volendamse dekking liet 3 makkelijke doelpunten door en vergat in de aanval de kansen af te ronden. Dit zorgde voor een 0 – 3 achterstand na enkele minuten. Hier werden de Volendammers echter niet zenuwachtig van. Ze wisten het gat snel te dichten en kwamen na 10 minuten langszij bij een 6 – 6 stand. De dekking stond was gefocust en fysiek en vooral in de snelle tegenaanval maakte Jong BodyResults/Volendam makkelijke en mooie doelpunten. Volendam liep uit naar 10 – 6 en deze voorsprong van 4 punten hield het vast tot de rust bij een stand van 16 – 12.

In de tweede helft was het spelbeeld 15 minuten lang hetzelfde als aan het einde van de eerste helft. Hierdoor bleef de 4 punten voorsprong intact tot 22 – 18. Hierna was het Volendam die de voorsprong besloot uit te bouwen. In deze fase stond de verdediging erg sterk onder leiding van Diego Jacobs en Bart Koper en wist de ploeg gemakkelijk cirkelloper Rick Zwarthoed te vinden in de snelle break en op de cirkel. Spelverdeler Mark Schilder bouwde de voorsprong nog verder uit door een aantal goede goals te scoren. Zo ging de stand al snel naar 28 – 19 en was Snelwiek meer dan gebroken. De voorsprong van 9 punten met nog 7 minuten te spelen gaf trainer Claus Veerman de kans om de jeugdige talenten een kans op speelminuten te geven. Vooral A-jeugd speler Jari Boer liet zich gelden in deze fase. De vele wisselingen in het team zorgde wel dat de ploeg de focus verloor. Snelwiek scoorde een aantal break-outs, maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Na 60 minuten stond er een stand van 31 – 25 op het scorebord.