Jong BodyResults/Volendam stijgt naar gedeelde eerste plaats in Eerste Divisie

maandag 27 november 2017

Na een sterke thuiswedstrijd tegen WHC was de ploeg van Claus en Ruud Veerman gestegen naar de tweede plaats in de Eerste Divisie. Na wederom puntenverlies van de koploper Quintus 2, konden de Volendammers afgelopen weekend langszij komen bij een uitoverwinning op Nieuwegein. Nieuwegein, dat vorige week nog verantwoordelijk was voor het puntenverlies van de koploper, is thuis een lastig te kloppen tegenstander. Het beloofde een zware pot te worden. In de basisopstelling startten: Stefan Schilder, Rick Zwarthoed, Milo Bos, Diego Jacobs, Beau Molenaar, Martijn de Groot en Tim Jonk tussen de palen.

Ondanks dat Jong BodyResults/Volendam qua spel niet geweldig startte, kwam het toch al snel op een voorsprong van 1 – 4 en later zelfs een 4 – 9 voorsprong. De thuisploeg kwam echter langzaamaan meer in de wedstrijd en kwam na 20 minuten langszij bij een stand van 10 – 10. De Volendammers maakten wat wisselingen in de opstelling en pakten weer een voorsprong van 4 punten bij 12 – 16. In de laatste minuten voor rust maakte Volendam wat stomme fouten en gaf het Nieuwegein de kans om de achterstand te verkleinen. Beide teams gingen rusten bij een stand van 14 – 16.

In de tweede helft kwam de thuisploeg het sterkst uit de startblokken. Na een kleine 5 minuten stonden de teams al weer gelijk bij een stand van 18 – 18. Jong BodyResults/Volendam liet Nieuwegein echter niet op een voorsprong komen en wist telkens het initiatief in de wedstrijd te houden. Mede dankzij een aantal mooie doelpunten van Marnix Roos pakte de uitploeg weer een kleine voorsprong naar 19 – 21, die al snel gedicht werd door de thuisploeg naar 21 – 21. Het was echter weer Volendam dat uitliep naar 21 – 24. Dat Volendam de kans kreeg om uit te lopen in deze fase, was grotendeels te danken aan de sterk keepende Tim Jonk. Nieuwegein gaf niet op en maakte 3 minuten later de aansluitingstreffer bij 23 – 24. Volendam schroefde het tempo op en onder leiding van Diego Jacobs werd er naar een offensievere verdedigingsvorm gewisseld, die de thuisploeg veel energie kostte. Volendam liep uit naar 26 – 30 en Nieuwegein leek gebroken. De Volendammers speelden de wedstrijd rustig uit en dankzij een mooi doelpunt van Bart Koper en twee achtereenvolgende doelpunten van Rick Zwarthoed waren de twee punten veilig. Jong BodyResults/Volendam wint wederom een lastige uitwedstrijd en stijgt naar een gedeeld eerste plaats! Eindstand: Nieuwegein 29 – 34 Jong BodyResults/Volendam.

Foto genomen door Anne van Vegchel, gepubliceerd op handbalfoto.nl.