Jong BodyResults/Volendam stijgt naar gedeeld tweede plaats

maandag 13 november 2017

Na achtereenvolgende overwinningen tegen EHC, Hercules en US, was Jong BodyResults/Volendam de ploeg in vorm toen het afreisde naar Almere voor de uitwedstrijd tegen Havas. Havas, dat voor aanvang van de wedstrijd een ongeslagen status verdedigde in eigen hal, bleek een lastige kluif voor het team van Claus en Ruud Veerman. Met blessures van Mike Peerdeman en Bart Koper, misten de Volendammers twee belangrijke schakels in het dynamische spel. Basisopstelling: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Sven van Vuren, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed in de goal.

In tegenstelling tot vorige week begon Volendam sterk aan de wedstrijd. De offensieve dekking leek weinig effect te hebben op het Volendamse spel. De uitploeg kwam voor met 6-9. In deze fase was het vooral Jesper Bramanis die een aantal keer makkelijk het net wist te vinden. Havas maakte een aantal fouten van de Volendammers af en maakte gelijk naar 11-11. Hierna zette Jong BodyResults/Volendam aan en liet het schitterend spel zien in zowel aanval als dekking. Mede dankzij doelpunten van Melvin de Jong, Beau Molenaar en Rick Zwarthoed, bereikten de ploegen een ruststand van 12-18.

In het begin van de tweede helft bouwden de Volendammers uit naar 21-12 en leek een monsteruitslag in de maak. Het spel van de uitploeg ging echter plotseling van geweldig naar waardeloos en zo gaf het Havas de kans om een inhaalrace in te zetten. Enige uitblinker aan Volendamse zijde in deze fase was keeper Mike Zwarthoed die elke speler van Havas in zijn broekzak leek te hebben. Met sterk keeperswerk in de reguliere verdediging en een aantal geweldige stops van Almeerse breaks, hield hij de Volendamse voorsprong intact. Havas kwam terug tot 21 - 23. In de laatste minuten stelde Volendam orde op zaken en sleepten zij 2 punten uit het vuur na een hele matige tweede helft. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 24-27 overwinning voor Jong BodyResults/Volendam en stijgt de ploeg naar een gedeelde 2e plaats in de Eerste Divisie!