Jong BodyResults/Volendam verliest gedeelde koppositie in Aalsmeer

woensdag 17 januari 2018

Na de eerste overwinning van 2018 stond er afgelopen weekend een zware kluif op het programma voor het team van Claus en Ruud Veerman. Het Volendamse team moest het gaan opnemen tegen de ervaren vedettes van Aalsmeer 3. Dit team van Aalsmeer doet het dit jaar bijzonder goed in de Eerste Divisie en bezet momenteel een 3e plaats. Dit maakt het een directe concurrent van Volendam, dat een gedeeld eerste plaats bezette. Daarnaast is een wedstrijd tegen Aalsmeer altijd extra beladen. Des te meer reden voor Volendam om volledig tot het gaatje te gaan.

Aalsmeer 3 is een stugge ploeg, die normaal vrij defensief verdedigt. Dit keer startte de thuisploeg echter plotseling in een offensieve 5 - 1 dekking om zo de Volendammers te verrassen. Volendam wist hier goed mee om te gaan en kwam gemakkelijk tot scoren. De uitploeg pakte een kleine voorsprong bij 3 – 5, maar Aalsmeer bleef in de achtervolging. Volendam wist de voorsprong nog te vergroten naar 6 – 9, maar hierna keerde het tij voor de thuisploeg. Aalsmeer dichtte het gat naar 10 – 10. De teams gingen een aantal minuten gelijk op, maar op slag van rust was het Aalsmeer dat met een kleine voorsprong de kleedkamers in ging bij 20 – 18.

Jong BodyResults/Volendam liet de Aalsmeerders te makkelijk schieten en de Volendamse keeper kreeg geen kijk op de harde schoten uit de tweede lijn. Dit resulteerde in te veel tegendoelpunten voor de Volendamse ploeg. In de tweede helft wist Volendam snel gelijk te maken bij 21 – 21. Het aanvalsspel was echter niet goed. De aanvallen liepen niet vloeiend en de meeste goals vielen uit individuele acties. Vooral Bart Koper vond gemakkelijk het net en middenopbouwer Mark Schilder wist de cirkelloper Rick Zwarthoed vaak te vinden. Maar deze individuele acties waren niet genoeg om de voorsprong te pakken tegen de gewiekste ploeg. Aalsmeer bleef rustig en pakte wederom een voorsprong van 27 – 23. Volendam zette nogmaals een achtervolging in en wist nog een keer gelijk te komen op 28 – 28. Even leek het erop dat Volendam aan het langste eind zou trekken, maar niets bleek minder waar. De ervaring van de thuisploeg gaf de doorslag en na 60 minuten was het Aalsmeer dat de twee punten wist thuis te houden. Eindstand: FIQAS/Aalsmeer 3 35 – 32 Jong BodyResults/Volendam