Jong BodyResults/Volendam verliest in Sittard maar behoudt koppositie

maandag 05 februari 2018

Na het sterke optreden in Kwintsheul tegen Quintus 2, was het afgelopen weekend zaak voor de ploeg van Claus Veerman en Ruud Veerman om de goede lijn door te trekken en de koppositie vast te houden. Tevens kon de Volendamse ploeg de derde periode winnen bij een overwinning op Sittardia. Sittardia, dat in de eerste speelhelft van de competitie een zware tegenstander voor Volendam bleek te zijn, was dit weekend ook niet van plan iets weg te geven aan de Volendammers. Basisopstelling: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Diego Jacobs, Beau Molenaar, Tom Zwarthoed, Rick Zwarthoed en Mike Zwarthoed tussen de palen.

De wedstrijd ging van start en de teams gingen gelijk op. Na 10 minuten wist Volendam een kleine voorsprong van 3 – 6 te pakken, maar Sittardia kwam snel langszij bij 6 – 6. Hierna schommelde de stand van 1 voor naar 1 achter. Volendam kwam nog een keer op een voorsprong van 12 – 15, maar bij rust had Sittardia de achterstand alweer verkleind tot 16 – 17.

Ook in de tweede helft wisten beide teams geen afstand van elkaar te nemen. Vooral keeper Tim Jonk was een uitblinker in deze fase van de wedstrijd. Jong BodyResults/Volendam haalde niet het niveau dat ze in de wedstrijd tegen Quintus wel haalde. Hierdoor wisten ze geen afstand te nemen van de Limburgers. Door de offensieve dekking kwam Volendam niet in hun spel en was het Sittardia dat bij wist te blijven. De stand ging van 20 – 20 naar 25 – 25. Met nog 1 minuut te spelen was de stand 31 – 31, met Sittardia in balbezit. Deze kans trof doel en bij 32 – 31 kreeg Volendam nog 1 kans om gelijk te maken. De bal belandde over de zijlijn en zo was de wedstrijd gespeeld. Sittardia 32 – 31 Jong BodyResults/Volendam. Omdat concurrent Quintus ook verloor afgelopen weekend, behoudt Volendam haar 1e plaats. De derde periode ging echter wel verloren.