Jong Bodyresults/Volendam verliest van EHC

maandag 20 maart 2017

Met nog drie wedstrijden om te spelen viel er niets meer te winnen voor het team van Nico Admiraal en Ron Tol (Parre). De laatste wedstrijden zijn enkel nog formaliteiten voor de Volendammers. Om het seizoen nog met een goed gevoel af te sluiten, zouden een paar overwinningen niet verkeerd zijn voor Jong Bodyresults/Volendam.

De beginopstelling was anders dan normaal, zodat iedereen aan zijn speelminuten kon komen deze wedstrijd. Hierdoor begon de wedstrijd een beetje stroef aan Volendamse kant en gingen beide teams gelijk op. Volendam pakte uiteindelijk toch een kleine voorsprong en nam deze mee de rust in bij een stand van 15-17.

Volendam begon de tweede helft in ondertal vanwege een tijdstraf. EHC benutte deze situatie en kwam snel langszij. De Volendamse verdediging stond net als de week ervoor niet heel sterk en hierdoor kon EHC een voorsprong pakken. De wedstrijd kabbelde voort en de Volendammers wisten zich niet te herpakken. Na 60 minuten stond er een eindstand van 31-30 op het scorebord in het voordeel van EHC.

Coach Nico Admiraal: “Vandaag kwamen we op vele vlakken tekort. We begonnen een keer met een iets andere opstelling aan de wedstrijd om te kijken of dit werkte. Dit ging op zich niet verkeerd aangezien we gelijk op gingen, maar ook na enkele wissels zodat er wat meer routine in het veld kwam, ontliepen we elkaar niet. Ik had gehoopt dat het verschil op deze manier gemaakt kon worden, maar dat gebeurde helaas niet. Het blijft een raar fenomeen dat we op geen enkele manier onszelf willen of kunnen belonen tijdens een uitwedstrijd. We hebben vandaag van alles geprobeerd, maar het spel bleef ondermaats. Het is jammer dat dit nu gebeurt bij een team waar we thuis ruimschoots van wonnen. Op deze manier gaat het seizoen als een nachtkaars uit waardoor we onszelf enorm tekort doen. Een hoge rangschikking in deze competitie had er zeker in gezeten.”