Kersverse international Jordy Baijens blijft behouden voor HV KRAS/Volendam

Kersverse international Jordy Baijens blijft behouden voor HV KRAS/Volendam

maandag 22 januari 2018

Na Geert Hinskens heeft HV KRAS/Volendam ook met een andere belangrijke kracht de samenwerking verlengd. Jordy Baijens (21), onlangs debuterend voor Oranje, speelt ook volgend seizoen aan de Volendamse Dijk.

De linkerhoekspeler ontwikkelt zich sinds zijn komst naar KRAS/Volendam in de zomer van 2016 ontzettend snel. De Rotterdammer maakte de overstap van eerstedivisionist Haro naar Volendam en maakte zijn debuut voor ruim drieduizend toeschouwers in de uitwedstrijd voor de EHF Cup tegen Chambéry. Mede door flink wat blessureleed in de Volendamse selectie maakte Baijens bovenverwachting veel minuten en liet zich direct gelden. Zo blonk hij, samen met broer Dani, afgelopen mei uit in de Best of three-finale om het landskampioenschap. Sinds dit seizoen is hij een onomstreden kracht in het team van trainer Peter Portengen en maakte hij reeds diverse fraaie doelpunten.

"Ik denk dat dit team mooie dingen kan bereiken"

“Ik heb het onwijs naar mijn zin”, reageert Baijens. "KRAS/Volendam is een échte vereniging. Mijn oude club Haro was dat ook en daarom voel ik mij helemaal thuis. Ondanks dat ik dit seizoen op een andere positie speel dan vorig jaar, spelen wij met het team een spelletje dat mij goed ligt. Ik ben blij dat ik van waarde kan zijn voor KRAS/Volendam.”

Het beste moet nog komen, verzekert de Rotterdammer. “Ik denk dat dit team mooie dingen kan bereiken, zolang we maar met z’n allen keihard blijven werken. Deze ploeg kan nóg beter spelen dan dat wij dit seizoen hebben laten zien. Op termijn hoop ik de stap naar het buitenland te maken. Ik hoop dat er ooit een mooi club op mijn pad komt.”

Foto: Jaap van der Pijll