Knappe overwinning voor HV KRAS/Volendam tegen Hurry Up

zondag 10 december 2017

KRAS/Volendam boekte afgelopen zaterdagavond een knappe overwinning op bezoek bij JMS/Hurry Up. In het Drentse Zwartemeer werd na een moeizame start uiteindelijk overtuigend met 27-30 gewonnen. De Volendammers stijgen hierdoor naar de vijfde plaats in de BENE-League.

De Volendammers startten slecht en keken na vier minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Nadat de wekker was afgegaan nam Volendam inderdaad het initiatief. Hurry Up leidde na tien minuten nog met 8-3, maar in een tijdbestek van dertien minuten bogen de bezoekers de achterstand om in een 13-14 voorsprong, mede dankzij de treffers van Jan Josef (topscorer met zeven doelpunten) en Geert Hinskens, die vijf keer trefzeker was vanaf de penaltylijn. Met rust werd die voorsprong nog iets uitgebreid: 16-18.

In de tweede helft behield Volendam telkens een marge van zo’n drie doelpunten. Via 20-23 na tien minuten moest Hurry Up in de slotfase bij 22-26 risico’s nemen. Het kwam terug tot 25-27, maar alle hoop op een goed resultaat werd door Jaap Beemsterboer aan diggelen geschoten. Bij 27-30 mochten de Volendamse handen de lucht in.

Komende zondag staat de topper tegen OCI-Lions op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Seinpaal. Het duel begin om 16.00 uur. Na afloop van de wedstrijd is er speciaal voor alle vrijwilligers van HV KRAS/Volendam een 'Kippenavond'!

Samenvatting JMS/Hurry-Up - HV KRAS/Volendam (27-30)

JMS/Hurry Up - HV KRAS/Volendam: 27-30 (16-18).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers; Dennis Schellekens; Jan Josef 7, Geert Hinskens 7/5, Jaap Beemsterboer 5, Léon van Schie 4, Igor Mrsulja 4, Jordy Baijens 1, Maurits van Buren 1, Marc Kok 1, Sonni de Jonge, Leon Geus, Tim Claessens.