Knappe uitoverwinning houdt Jong BodyResults/Volendam aan kop

maandag 05 maart 2018

Met nog 3 wedstrijden te gaan komt de finish in zicht voor het team van Claus en Ruud Veerman. Vanwege de sterke uitoverwinning van Quintus 2 op Nieuwegein, was het noodzakelijk voor de Volendammers te winnen van de nummer 4, WHC, om zo de voorsprong van 2 punten te behouden op Quintus. Een overwinning op WHC zou een grote stap naar het kampioenschap betekenen. In de basis startten: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Mark Schilder, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed.

Tegen alle verwachtingen in begon de thuisploeg met een offensieve 5-1-dekking. De ploeg die normaliter een stugge verdedigingsvorm speelt, probeerde zo de bezoekers te verrassen. Deze tactiek had echter niet het gewenste resultaat. Jong BodyResults/Volendam was niet onder de indruk en in de eerste minuten wist de opbouwrij van Volendam gemakkelijk cirkelloper Rick Zwarthoed te vinden. Volendam liep al snel uit naar 2 – 6 na een kleine 10 minuten. WHC nam een time-out en besloot terug te zakken naar een defensievere dekking. Dit leek gelijk zijn vruchten af te werpen. De thuisploeg verkleinde de achterstand naar 7 – 8. Ze wisten echter niet langszij te komen. Hierna kreeg Volendam weer vat op de wedstrijd en voor rust liep de ploeg uit naar 10 – 13.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet bijzonder veel in vergelijking met de eerste helft. Jong BodyResults/Volendam maakte het spel en WHC was in de achtervolging. De dekking stond wederom sterk onder leiding van Diego Jacobs. In de aanval was het spelmaker Mark Schilder die gemakkelijk schutter Melvin de Jong wist te lanceren, waardoor WHC maar lastig bij kon blijven. De kansen die WHC kreeg werden keer op keer gestopt door Mike Zwarthoed die een uitstekende pot keepte. Volendam wist de voorsprong constant op 2 a 3 punten te houden en in de slotfases van de wedstrijd liep de ploeg nog uit naar 5 punten en zo waren de belangrijke punten weer binnen voor de Volendammers. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 20 - 25

Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Jong BodyResults/Volendam een voorsprong van 2 punten op Quintus 2. Daarnaast is er een verschil in doelsaldo 35 punten in het voordeel van de Volendammers. Zaterdag 10 maart speelt Jong BodyResults/Volendam thuis om 19:00 in de Opperdam Nieuw tegen nummer 6 Nieuwegein. Omdat Quintus op zondag speelt, is het voor de Volendammers nog niet mogelijk om officieel kampioen te worden bij winst op Nieuwegein. Desalniettemin wordt iedereen aangemoedigd om de jonge ploeg te komen steunen in hun laatste stapjes naar het begeerde kampioenschap!