KRAS/Volendam heeft weinig te duchten van Ha-Stu en bereikt kwartfinale

dinsdag 20 februari 2018

HV KRAS/Volendam kende dinsdag nauwelijks problemen met tegenstander Ha-Stu in de achtste finale van de NHV Beker. Op bezoek in Nijmegen werd met ruime cijfers gewonnen: 14-35.

Trainer Peter Portengen wisselde de gehele wedstrijd flink door en gaf veel mannen speelminuten. Behalve de eerste tien minuten was het duel nooit spannend. Via 4-5 leidden de gasten tien minuten voor rust met 7-12. Met 8-18 gingen de partijen aan de thee.

Volendam, waar behalve vaste krachten Igor Mrsulja en Geert Hinskens (elk vijf goals) ook Rick Zwarthoed en Tim Claessens goed op schot waren met vier treffers, bouwde zijn voorsprong uit. Halverwege de tweede helft leidden de oranjehemden met 11-28. Die marge werd in de resterende minuten uitgebreid tot uiteindelijk 14-35. Daarmee gaan de Volendammers in de koker voor de loting voor de kwartfinale.

Ha-Stu - HV KRAS/Volendam: 14-35 (8-18).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Igor Mrsulja 5, Geert Hinskens 5/3, Rick Zwarthoed 4, Tim Claessens 4, Jordy Baijens 4, Leon Geus 3, Maurits van Buren 3, Sonni de Jonge 3, Diego Jacobs 2, Marc Kok 1, Jaap Beemsterboer 1, Jesper Bramanis, Marnix Roos, Léon van Schie.

Samenvatting Ha-Stu - HV KRAS/Volendam: 14-35