HV KRAS/Volendam in heerlijk duel niet langs Achilles Bocholt

zaterdag 10 februari 2018

HV KRAS/Volendam en Achilles Bocholt maakten er zaterdag aan de Dijk een heerlijk onderonsje van. Tot enkele minuten voor het einde kon het nog alle kanten op gaan. Uiteindelijk zegevierden de Belgen: 31-33.

De goals vlogen de fans in de goedgevulde Opperdam om de oren. Voor KRAS/Volendam, dat Jan Josef miste vanwege een blessure, waren onder andere Jordy Baijens, Léon van Schie en Maurits van Buren goed op schot. Laatgenoemde veegde een op maat gesneden pass van doelman Dennis Schellekens heerlijk binnen voor 5-4. Met vijf treffers op rij in de slotfase van de eerste helft verschafte Volendam zich een mooie voorsprong: 18-14.

Cruciaal waren de openingsminuten na de pauze. Van Buren slikte kort achter elkaar twee tijdstraffen en van die numerieke meerderheid maakte Bocholt gretig gebruik: 19-20. Volendam herpakte zich en leidde daarna weer met 27-25, maar in de slotfase ging het toch mis. De groene brigade uit België is met de 31-33 overwinning het eerste team dat zich verzekerde van de Final Four.

HV KRAS/Volendam - Achilles Bocholt: 31-33 (18-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Jordy Baijens 7, Léon van Schie 5, Jaap Beemsterboer 4, Maurits van Buren 4/3, Igor Mrsulja 4, Geert Hinskens 4/2, Sonni de Jonge 3, Boris Grk, Leon Geus, Tim Claessens, Marc Kok.

Samenvatting HV KRAS/Volendam - Achilles Bocholt.