KRAS/Volendam geeft zege uit handen in Houten

zaterdag 12 oktober 2019

HV KRAS/Volendam heeft zaterdag een slecht figuur geslagen in Houten. De ploeg van trainer Hans van Dijk sloeg in de tweede helft een gat van vier punten, maar gaf het duel met The Dome/Handbal Houten in de slotfase alsnog uit handen: 32-27.

De ploegen gingen in het eerste kwartier nek aan nek, maar het was de thuisploeg dat als eerste afstand nam. Bij 14-10 moest KRAS/Volendam alle zeilen bijzetten om weer terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte de oranjehemden op slag van rust toen Florent Bourget, Tim Claessens en Collin de Vette de stand met hun treffers naar 15-14 tilden.

Na de onderbreking was het KRAS/Volendam dat de regie overnam en in de 42e minuut op een 20-24 voorsprong kwam. Houten toonde zich echter veerkrachtig en boog de stand helemaal om. Met nog tien minuten op de klok nam de promovendus van de BENE-League zelfs weer de leiding en gaf deze tot het laatste fluitsignaal niet meer uit handen.

De nederlaag is voor KRAS/Volendam een bittere pil om te slikken nu het verschil met de top van de ranglijst steeds groter wordt. Komende zaterdag wacht het team uit het vissersdorp weer een thuisduel. In sporthal Opperdam is HC Visé BM om 19 uur de tegenstander.

The Dome/Handbal Houten - HV KRAS/Volendam 32-27 (15-14)
Scores KRAS/Volendam:
Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens: Tim Claessens 6, Robin Jansen 6, Collin de Vette 5, Jordy Baijens 4, Florent Bourget 3/2, Erik Blaauw 2, Sander Visser 1, Rick Zwarthoed, Robin Nagtegaal, Jeroen Roefs, Jort Neuteboom, Leon Geus, Stefan van Gils, Ognjen Lekovic.