KRAS/Volendam start BENE-League met fraaie overwinning

dinsdag 12 september 2017

HV KRAS/Volendam is uit de startblokkengeschoten. Zaterdagavond wonnne de Volendammers met 23-28 op bezoek bij Callant Tongeren.

Na acht minuten hadden beide ploegen slechts een keer gescoord. Daarna nam de formatie van Peter Portengen het voortouw. Een 1-4 voorsprong verdween echter ook weer. Het werd 7-7, maar wederom nam Volendam afstand. Bij de rust was er een gat van zes punten: 9-15.

In de tweede helft bleef de marge aanvankelijk intact, maar de oranjehemden moesten toch toezien hoe Tongeren zich terug knokte in de wedstrijd. Verder dan tot vier punten achterstand (20-24) kwamen de Belgen echter niet.

Jaap Beemsterboer was met zeven treffers niet alleen letterlijk de grote man bij de Volendammers. Igor Mrsulja, Jordy Baijens en De Jonge leverden met elk vier doelpunten ook een mooie bijdrage.

Callant Tongeren – HV KRAS/Volendam: 23-28 (9-15).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Jaap Beemsterboer 7, Jordy Baijens 4, Igor Mrsulja 4, Sonni de Jonge 4, Maurits van Buren 3, Geert Hinskens 2, Léon van Schie 1, Jan Josef 1, Diego Jacobs, Jesper Bramanis, Marc Kok, Rick Zwarthoed.