KRAS/Volendam verliest derby en maakt pas op de plaats

zondag 15 april 2018

Voor de derde keer dit seizoen is het HV KRAS/Volendam niet gelukt om in Aalsmeer de Noord-Hollandse derby te winnen. Zaterdagavond gaven de Volendammers de wedstrijd in de slotfase uit handen. Het werd uiteindelijk 34-29 voor Fiqas/Aalsmeer, dat hierdoor in de stand over KRAS/Volendam gaat.

Gesteund door veel Volendamse fans leidden de oranjehemden na tien minuten met 3-5, mede dankzij een heerlijke ‘vlieger’ van Jordy Baijens. Die voorsprong behield het gedurende de eerste helft. Jaap Beemsterboer, die eerder deze week bijtekende en topscorer werd met zeven treffers, tilde vlak voor rust het verschil zelfs naar drie: 14-17. Aalsmeer verkleinde in de slotminuut van het eerste helft de marge naar 16-17.

In de tweede helft verloren beide teams elkaar nauwelijks uit het oog. Tot vijf minuten voor het einde was het verschil slechts één (30-29). Even daarvoor leverde twee foute wissels Volendam een onnodige tijdstraf op. Aalsmeer bleek in de slotfase de sterkste en vergrootte de voorsprong naar 34-29.

Door het verlies zakt KRAS/Volendam naar de derde plaats met één punt achterstand op Aalsmeer. Koploper Lions lijkt de finale door de overwinning op hekkensluiter Bevo niet meer te kunnen verspelen. Komende zaterdag is laatstgenoemde de tegenstander van de Volendammers in de Opperdam.

Fiqas/Aalsmeer - HV KRAS/Volendam: 34-29 (16-17).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Jaap Beemsterboer 7, Igor Mrsulja 6/1, Geert Hinskens 5, Jordy Baijens 3, Léon van Schie 3, Jan Josef 2, Sonni de Jonge 1, Maurits van Buren 1, Tim Claessens 1, Rick Zwarthoed, Marnix Roos, Diego Jacobs, Jesper Bramanis.