KRAS/Volendam verzuimt te winnen van Hurry Up

donderdag 23 maart 2017

Een zeer matige eerste helft is HV KRAS/Volendam donderdagavond tegen JMS/Hurry-Up fataal geworden. Een prima tweede helft bleek niet voldoende om de winst te pakken. De Zwartemeerders zegevierden met 28-30, nadat acht minuten voor tijd Dani Baijens de stand nog met 25-25 gelijktrok.

Diezelfde Baijens opende de wedstrijd sterk en nam de eerste vier doelpunten voor zijn rekening. Hurry Up deed ook goed mee en zo ontspon zich direct een aantrekkelijk duel. Via 6-6 na tien minuten, sloegen de Zwartemeerders na twintig minuten met 7-11 een eerste gat. Door slordigheden in de afronding konden de Volendammers niet dichterbij komen. Sterker nog: met rust de rust was de voorsprong van Hurry Up gegroeid naar 12-17.

Tot hier en niet verder, dachten de Volendammers. Zij zetten een inhaalrace in die tien minuten voor het einde het gewenste resultaat opleverde. Dani Baijens maakte trok de stand met 25-25 gelijk. Trefzekerheid bij Jaap Beemsterboer en Igor Mrsulja hielp de thuisploeg op weg. De slotminuten waren ontzettend spannend. Hurry Up kwam op 26-28. KRAS/Volendam zette daar veel gevaarlijke kansen tegenover, maar de uitblinkende doelman van de gasten Thomas Aagaard hield Hurry Up overeind. Mrsulja schoot met nog één minuut te gaan de 28-29 binnen, maar Ronald Suelman trok met de 28-30 de overwinning voor Hurry Up definitief over de streep.

Tom Schilder reageert na afloop: "De eerste helft was niet goed. De gehele wedstrijd liep de dekking niet goed en misten we aanvallend veel. Hij hoeft niet altijd in de kruising: simpel erin is ook goed. De tweede helft was wel beter."

Het verlies komt in de stand in kampioenspoule B hard aan voor KRAS/Volendam. Hurry Up is de Volendammers gepasseerd en heeft zeven punten. Twee meer dan Volendam. Bevo volgt met twee punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. E&O sluit puntloos de rij.

HV KRAS/Volendam – JMS/Hurry-Up: 28-30 (12-17).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Dani Baijens 7/2, Igor Mrsulja 5, Jaap Beemsterboer 4, Jan Josef 4, Rutger ten Velde 3, Jordy Baijens 2, Dico Coesel 2, Léon van Schie 1, Leon Geus, Geert Hinskens, Tom Schilder, Marc Kok.