Kroatische dekkingspecialist Boris Grk versterkt selectie HV KRAS/Volendam

zaterdag 30 december 2017

De herenselectie van KRAS/Volendam wordt verbreed met de komst van de Kroaat Boris Grk. De 32-jarige is de gewenste specialist in de dekking van het team van trainer Peter Portengen. Boris komt over van het Griekse AC PAOK.

Na het plotselinge vertrek van toptalenten Dani Baijens (naar Flensburg) en Rutger ten Velde (Wilhelmshavener) en in eerder stadium Duncan Postel (eveneens Wilhelmshavener), kwam de selectie voorafgaand aan de start van de competitie krap in de bezetting te zitten. Portengen en de clubleiding waren het daarom snel eens dat een verbreding en versterking van de selectie noodzakelijk was om de ambities van KRAS/Volendam na te kunnen streven. Vóór de transferdeadline van 31 december aanstaande is die zoektocht geslaagd en wordt Boris toegevoegd aan de Volendamse selectie. 

Boris is een ervaren speler met specifieke kwaliteiten als verdediger in het middenblok. De 1 meter 95 lange Kroaat heeft een verleden als speler in Servië, Israël, Turkije, Italië en Griekenland. Zijn laatste club was het Griekse AC PAOK, dat uitkomt in de hoogste divisie van het land en dit seizoen deelnam aan de Challenge Cup.