Leerzame start Eredivisie voor Jong BodyResults/Volendam

maandag 17 september 2018

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd in de Eredivisie voor het team van Kees Boomhouwer op het programma. Het team dat vorig jaar kampioen werd in de Eerste Divisie is op de meeste plekken hetzelfde gebleven en dat biedt perspectief voor de talentvolle ploeg. De eerste wedstrijd werd in Arnhem gespeeld tegen DFS Arnhem. DFS speelde vorig jaar in de top van de Eredivisie mee en is tevens de ploeg waar oud speler Tom Zwarthoed speelt. In de basis startten: Stefan Schilder, Jari Boers, Milo Bos, Diego Jacobs, Nills van Limbeek, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Jong BodyResults/Volendam was onder de indruk van het hoge tempo dat de Arnhemmers hanteerden. Dit resulteerde al vrij snel in een achterstand. De ploeg kwam binnen iets meer dan vijf minuten op een 6-2 achterstand waarna coach Kees Boomhouwer de time-out kaart op tafel legde. In de opstelling werden wat wijzigingen gemaakt en het spel van de Volendammers verbeterden. De heren kwamen terug tot een 8–7 achterstand maar wist niet langszij te komen. De thuisploeg nam wederom het initiatief in de wedstrijd en liep uit. In deze fase van de wedstrijd stonden beide teams veelal in ondertal en Beau Molenaar kreeg in de laatste minuten van de eerste helft een rode kaart toebedeeld. Beide ploegen gingen rusten bij 19 – 14.

Dichterbij kruipen
In de tweede helft kwam de thuisploeg het beste uit de kleedkamer. In tien minuten werd de vijf doelpunten achterstand vergroot naar negen. Jong BodyResults/Volendam probeerde zich nog te herpakken waarbij vooral schutter Milo erg op dreef kwam. De Volendammers kropen wat dichterbij maar wisten de achterstand niet kleiner te krijgen dan 5 punten. Uiteindelijk trok DFS Arnhem de overwinning relatief gemakkelijk naar zich toe en stond er een eindstand van 35 – 28 op het scorebord.

Milo Bos (8), Rick Zwarthoed (4), Melvin de Jong (4), Beau Molenaar (3), Jesper Bramanis (3), Stefan Schilder (2), Bart Koper (1), Diego Jacobs (1), Martijn de Groot (1), Jari Boers (1), Henri Karregat, Sven van Vuren, Noah van Wieringen, Mike Zwarthoed, Michiel van Gils.

Cafetaria Arnold Man of the Match:        Milo Bos
Cafetaria Arnold Runner-up:                   Michiel van Gils